AcasăActualitateProiectul ”Reactivarea Fabricii de zahăr”: ateliere de lucru dedicate unui parc din...

Proiectul ”Reactivarea Fabricii de zahăr”: ateliere de lucru dedicate unui parc din municipiu

În cadrul evenimentelor cultural-educative care au avut loc la Giurgiu în ultimii ani și care vizează cunoașterea valorilor locale de patrimoniu, adresate în special studenților din universitățile de profil, anul acesta vă invităm să participați în perioadele 24 august-12 septembrie, respectiv 03-07 septembrie 2018 la atelierele dedicate Parcului ”Fabricii de Zahăr” din Giurgiu.

Colectivele de coordonare sunt compuse din specialişti cu formări diferite, ce vor derula activităţi autentice de educare in situ, iniţiind participanții în lucrul cu materiale cunoscute, dar cu tehnologii noi.

Echipa proiectului ”Parcul Fabricii de Zahăr – recuperări participative comunitare prin modelare paramterică” a dat curs primei acțiuni cu o activitate de igienizare a locației angrenând în echipă și locuitorii din zonă.

Astfel, în perioada 24 august-02 septembrie 2018, se va desfășura prima etapă a workshop-ului, în cadrul căreia 12 studenți din cadrul Universității de Arhitectură vor lucra la realizarea unei construcții ușoare de tip pavilion, destinată comunității din jurul ”Fabricii de Zahăr”. În zilele de 24 si 25 august, studenții alături de coordonatori (arh. Laura Time – AICI Studio de Arhitectură, București, arh. Ruxandra Iancu Bratosin – BASICS,Madrid, ing. Alessandro Mattoccia- BASICS, Madrid, arh. Ioana Cătălina Vărzaru – Primăria Municipiului Giurgiu) dar și de localnicii care au vrut să se alăture,  au vopsit materialele și au demarat lucrul la construcție.

Primăria ca și partener local, susține această activitate, astfel că și instituțiile subordonate, respectiv Giurgiu Servicii Locale, Pază și Ordine Publică, ADPP au grijă ca în perioada lucrărilor totul să decurgă în cele mai bune condiții. După finalizarea construcției acoperirea va fi făcută cu policarbonat, iar la final vor fi agățate de structură, piese ornamentale.

Cea de-a doua etapă vine în completarea obiectivului mai sus prezentat vizând amenajarea peisagistică a parcului și generararea unor soluții de design urban de conectare a orașului cu Dunărea.

Amenajarea peisagistică va fi desfășurată pe parcursul a 5 zile, respectiv în perioada 03 – 07 septembrie 2018 de această dată fiind implicați 10 studenți și 4 coordonatori (peis. Alexandru Gheorghe – PotecaStudio, București, urb. Ana Opriș – UAUIM, București, arh. Adrian Moleavin – UAUIM, București, arh. Ioana Cătălina Vărzaru – Primăria Municipiului Giurgiu).

VREMEA

Giurgiu
cer senin
6.8 ° C
6.8 °
6.8 °
79 %
4.9kmh
2 %
vin
16 °
sâm
15 °
Dum
17 °
lun
18 °
mar
14 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!