Câştigat cu circa doi ani în urmă, proiectul Operatorului Unic de Apă şi Canal, a cărui valoare depăşeşte 72 de milioane de euro, se află, la această dată, în plină derulare, ne preciza, de curând, directorul executiv al SC APA SERVICE SA Giurgiu, Violeta Năiţă. „Avem alocat bugetul pentru anul 2010, iar lucrările sunt în graficul stabilit. Pentru perioada imediat următoare avem în vedere continuarea extinderii şi reabilitării reţelei de canalizare din Giurgiu, lucrările fiind deja adjudecate în urma licitaţiilor. Ceea ce ne-a bucurat a fost faptul că o parte a constructorilor au demarat încă din iarna anului trecut lucrările, iar cel din urmă constructor câştigător al licitaţiei va demara, până la finalul lunii mai, lucrările de reabilitare în special pe reţelele de apă”, ne declara Violeta Năiţă. De asemenea, directorul executiv al SC APA SERVICE SA ne-a dezvăluit locaţiile unde, la această dată, se efectuează lucrări de extindere şi de reabilitare a reţelelor de apă şi de canalizare. Este vorba de extinderea reţelei de apă în zona Ghizdarului – Bălănoaiei – Alexandriei, cu toate străzile laterale, începându-se, totodată, reabilitarea reţelei de apă în zona blocurilor de la Istru, tot acolo lucrân-

du-se şi la reabilitarea reţelei de canalizare. Tot reţeaua de canalizare este reabilitată şi în zona mai veche a oraşului, în cartierul Policlinică.

La data documentării noastre (n.r. marţi, 18 mai), se făceau pregătirile pentru demararea lucrărilor de reabilitare la reţeaua de apă în zona Vamă – blocurile C16, C17 şi C18 – deoarece locuitorii din zonă s-au plâns în nenumărate rânduri de calitatea scăzută a presiunii apei. „Din luna iunie, mai spunea Violeta Năiţă, se începe derularea celui de-al doilea contract de reabilitare a reţelelor de apă din zona Teatrului de Vară şi a străzilor Plugari, Baciu, Mărăşeşti, zone în care anterior au fost executate lucrări de canalizare, acum fiind necesară şi o reţea de apă potabilă. Tot pe parcursul acestui an avem în proiect reabilitarea reţelelor de canalizare de pe Strada Gării, de pe Strada Vasile Alecsandri, dar şi reabilitarea reţelei de apă de pe şoseaua Bucureşti, pe tronsonul cuprins în Colegiul Naţional „Ion Majorescu” şi strada Trandafirilor, tronson pe care avem mai tot timpul avarii din pricina vechimii acestei reţele, de circa 45 de ani. De asemenea, mai avem probleme şi cu supradimensionarea acesteia, fiind calculată la un consum nechibzuit, aşa cum era în anii 1960, în medie de şase sau chiar şapte ori mai mare. De asemenea, intră în programul de reabilitare Bulevardul CFR”, a mai precizat Violeta Năiţă.

D.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.