fii-activUntitled

COMUNICAT DE PRESA

 

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013   Investeşte în oameni !  FONDUL SOCIAL EUROPEAN  Programul Operaţional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013Axa prioritară 5   Promovarea măsurilor active de ocupare    Domeniul major de intervenţie 5.1.   “Dezvoltarea si implementarea masurilor active de  ocupare  ”Titlul proiectului: Pro activ pe o piata a muncii inclusiva, flexibila si moderna!  Contract:  POSDRU/125/5.1/S/127373  Cod SMIS:  51753

CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE ȘI AGRICULTURĂ GIURGIU in calitate de partener P2, alaturi de AGENȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ GIURGIU, lider de parteneriat, FUNDAŢIA ŞCOALA ROMÂNĂ DE AFACERI A CAMERELOR DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE-FILIALA CĂLĂRAŞI (partener 1),   CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE ȘI AGRICULTURĂ MEHEDINȚI (partener 3),   CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE ȘI AGRICULTURĂ IALOMIŢA (partener 4) si  NOVA FORCE TECHNIC S.R.L. (partener 5)

implementeaza proiectul „Pro activ pe o piata a muncii inclusiva, flexibila si moderna!” cofinantat din FSE prin Programul Operaţional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 in cadrul Axei prioritare 5 Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenţie 5.1. “Dezvoltarea si implementarea masurilor active de  ocupare”

Durata proiectului: 18 luni, in perioada 31.03.2014- 30.09.2015

Bugetul Proiectului: 12.707.033,10 lei

Obiectivul general al proiectului: Cresterea sanselor de ocupare a 880 de someri, persoane inactive, aflate in cautarea unui loc de munca, din regiunele SM si SV, prin participarea acestora la programe integrate de consiliere, informare, mediere si formare profesionala. Proiectul imbina masuri integrate de ocupare (formare, consiliere profesionala, mediere pe piata muncii in vederea angajarii sau consiliere in vederea initierea unei afaceri, participarea la bursa locurilor de munca si la job cluburile propuse) pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, someri si persoane inactive in scopul asigurarii de oportunităţi sporite pentru participarea viitoare a acestora pe piata muncii.

Proiectul isi propune sa imbunatateasca sansele de angajare ale grupului tinta prin masuri de ocupare active, inovative si flexibile. Totodata se urmareste implementarea unor activitati care vor conduce la imbunatatirea capacitatii de ocupare si adaptarii flexibile la noile cerinte ale pietei, in vederea reducerii somajului în special in randul tinerilor si somerilor de lunga durata, cat si al mentinerii active a fortei de munca disponibile din regiunile SM si SV, contribuind la realizarea obiectivelor DMI 5.1 imbunatatirea capacitatii de ocupare, reducerea somajului de lunga durata, obtinerea unei rate cat mai mare de ocupare, cat si la realizarea obiectivului general al POS DRU „dezvoltarea capitalului uman si cresterea competititivitatii /asigurarea de oportunitati sporite pentru participarea viitoare pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva” si a obiectivelor specifice: facilitarea insertiei tinerilor si a somerilor de lunga durata pe piata muncii; promovarea insertiei/reinsertiei pe piata muncii a persoanelor inactive, facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la educatie si pe piata muncii.

Pe parcursul implementarii proiectului, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Giurgiu a instruit un numar de 65 de persoane inactive in meseria de lucrator in comert, toate acestea obtinand certificatul de calificare in aceasta meserie si au beneficiat de subventie.

In prezent se afla in derulare o grupa de specializare competente antreprenoriale la care participa un numar de 28 de cursanti, iar la 1 septembrie urmeaza sa inceapa inca o grupa.

De asemenea, recrutam persoane interesate care pot fi incluse in grupul tinta al proiectului pentru a participa la aceeasi forma de specializare – competente antreprenoriale.

O alta activitate desfasurata de expertii proiectului este aceea de a oferi consultanta in deschiderea unei afaceri somerilor, persoane inactive, aflate in cautarea unui loc de munca.

Date de contact:        Camera de Comert, Industrie si Agricultura Giurgiu

Giurgiu, Bdul Bucuresti, nr. 57, cod. 080044, jud. Giurgiu

Website: http://cciagr.ro/

Email: office@cciagr.ro

Tel: 0246-215444; Fax: 0246-213732

Persoana de contact:Alexandru Epangeac – presedinte CCIA Giurgiu

Untitled4