Proiectul de lege al Executivului Orban transferă Programul „gROwth – investim în copii, investim în viitor” de la CNSP la Ministerul Dezvoltării. Programul guvernamental înființat prin OUG 114 care are ca scop susținerea financiară a investițiilor private în construcția și/sau înființarea, amenajarea și dotarea de grădinițe cu profil sportiv, va fi administrat de Compania Națională de Investiții S.A.

La data intrării în vigoare a prezentei legi, Programul «gROwth – investim în copii, investim în viitor», se transferă de la Comisia Naționala de Strategie si Prognoza la Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, prin Compania Națională de Investiții «CNI»- S.A”, conform draftului documentului obținut de MEDIAFAX.

Totodată, alocația pe persoană, pentru îmbunătățirea condițiilor de habitat și de alimentație în cadrul grădinițelor cu profil sportiv, va fi finanțată prin bugetul Ministerului Dezvoltării, prin CNI S.A., nu prin bugetul CNSP, cum e prevăzut acum în OUG 114. Proiectul elimină și prevedea care stabilește cuantumul alocației respective prin hotărâre de Guvern pe bază de costuri standard.

(Jurnal)