Cine este vinovat pentru interesul tot mai scăzut al elevilor giurgiuveni pentru sport? O întrebare la care mulţi se vor grăbi să arate cu degetul fie sistemul, fie “actorii principali” – adolescenţii teribili, care după concepţiile unora “se îngraşă şi pierd timpul în faţa calculatorului”. Nimeni însă nu doreşte să atribuie o parte din vină şi cadrelor didactice. Acele cadre didactice, cu specializarea educaţie fizică şi sport, specializare dobândită (în unele cazuri) cu mult timp in urmă.

Unii dintre aceşti veritabili “dinozauri” preferă să neglijeze şi acele ore amărâte, aruncate cu greaţă de guvernanţi, darămite să mai participe la competiţii care nu sunt remunerate. Nu mai vorbim de faptul că mulţi dintre ei nici măcar nu se sinchisesc să îşi anunţe elevii despre aceste concursuri. Nu mai vorbim nici de performanţă.

Bunăoară, reprezentanţii Direcţiei pentru Sport, au reclamat faptul că deşi îşi anunţaseră prezenţa la “Cupa liceelor” (handbal masculin), două dintre liceele giurgiuvene nu şi-au respectat promisiunea. Este vorba de Colegiul Naţional “Ion Maiorescu” şi Grupul Şcolar “Miron Nicolescu”.

Interesant este faptul că o serie de profesori primesc “calificative” pentru competiţiile (imaginare) la care participă, “driblând” sistemul de ani buni. Reprezentanţii DSJ sunt hotărâţi ca de acum înainte să nu se mai lase “ţepuiţi”, declarând că vor trimite la Minister liste cu unităţile de învăţământ participante şi după încheierea competiţiei nu numai înainte de începerea acesteia.

Bogdan VLADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here