În cursul zilei de luni, 20 octombrie 2014, procurorii    au făcut  percheziţii în judeţul Giurgiu, informează un comunicat de presă.

Acţiunea este efectuată cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, al Brigăzii Speciale de Intervenţii a Jandarmeriei, al Serviciului Român de Informaţii, precum şi al autorităţilor judiciare din Bulgaria. . Conform mediafax.ro, ce citeaza Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), mai multi agenti de politie de frontiera sunt cercetati pentru luare de mita, dupa ce ar fi cerut si primit sume de bani pentru a permite autoturismelor inmatriculate provizoriu in Romania sa paraseasca teritoriul tarii. Legea nu permite maşinilor cu numere provizorii să circule pe teritoriul altor ţări.

Cercetările au fost demarate încă din anul 2011, până în prezent fiind probată activitatea infracţională faţă de 12 agenţi de poliţie de frontieră, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită. Conform cercetărilor, aceştia pretindeau şi primeau diverse sume de bani pentru a permite autoturismelor înmatriculate provizoriu în România să părăsească teritoriul ţării, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberării autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor.
În cauză au fost autorizaţi, atât de către autorităţile române, cât şi de cele bulgare, investigatori sub acoperire, care au acţionat pe teritoriul ambelor state.
Menţionăm faptul că activităţi similare se desfăşoară şi în Bulgaria de către autorităţile statului vecin, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor poliţişti de frontieră bulgari.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.