iesire_club_colectiv

Conform celor de la AGERPRES, procurorii DNA ridică vineri documente de la Primăria Sectorului 4 și de la Administrația financiară în dosarul în care anchetează modalitatea de emitere a autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv.

Totodată , sub presiunea străzii, vechile dosare care zăceau de ani buni prin sertare, nerezolvate, au început să fie repuse pe rol.Fostul premier Petre Roman s-a prezentat vineri la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul „Mineriada din 13-15 iunie 1990”. Procurorii militari îi vor aduce la cunoștință că este pus sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității. 
La sfârșitul lunii octombrie, președintele Klaus Iohannis a semnat cererea de urmărire penală a lui Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu și a lui Victor Atanase Stănculescu, a anunțat Administrația Prezidențială, demersul având legătură cu anchetarea evenimentelor din 1990. Cei trei au deținut la acel moment funcții de conducere. 

În acest dosar, fostul președinte Ion Iliescu a fost pus sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității, constând în aceea că, în calitate de președinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naționala (CPUN), a decis reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității prin declanșarea unui atac asupra populației civile în iunie 1990, urmat de aducerea minerilor din Valea Jiului în Capitală.  (Jurnal)