iesire_club_colectiv

Conform celor de la AGERPRES, procurorii DNA ridică vineri documente de la Primăria Sectorului 4 și de la Administrația financiară în dosarul în care anchetează modalitatea de emitere a autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv.

Totodată , sub presiunea străzii, vechile dosare care zăceau de ani buni prin sertare, nerezolvate, au început să fie repuse pe rol.Fostul premier Petre Roman s-a prezentat vineri la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul „Mineriada din 13-15 iunie 1990”. Procurorii militari îi vor aduce la cunoștință că este pus sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității. 
La sfârșitul lunii octombrie, președintele Klaus Iohannis a semnat cererea de urmărire penală a lui Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu și a lui Victor Atanase Stănculescu, a anunțat Administrația Prezidențială, demersul având legătură cu anchetarea evenimentelor din 1990. Cei trei au deținut la acel moment funcții de conducere. 

În acest dosar, fostul președinte Ion Iliescu a fost pus sub acuzare pentru infracțiuni contra umanității, constând în aceea că, în calitate de președinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naționala (CPUN), a decis reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității prin declanșarea unui atac asupra populației civile în iunie 1990, urmat de aducerea minerilor din Valea Jiului în Capitală.  (Jurnal)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here