barbuÎn conferinţa de presă a Primăriei Giurgiu de miercuri, 7 august, primarul manager, Nicolae Barbu, a analizat, în modul său specific, mai multe aspecte legate de activitatea sa şi a instituţiei pe care o conduce. „Studenţii din Tabăra de vară, de la Stejaru – Pădurea Bălănoaia – unde participă patru grupe de la Institutul de Arhitectură Ion Mincu din Bucureşti, lucrează intens zi şi noapte la elaborarea unor proiecte care privesc transformarea taberei într-un Centru de asistenţă socială pentru bătrâni, cu toate uti-lităţile necesare. Ei vor elebora patru proiecte, iar Primăria va desemna unul câştigător, în ziua de 11 august, pe baza unor criterii speciale. În şedinţa extraordinară a Consiliului local de luni, 12 august, a subliniat primarul Nicolae Barbu, voi propune aprobarea unui proiect de hotărâre, în valoare de 3 milioane de euro, proiect ce trebuie depus, în vederea atragerii fondurilor europene, până pe 14 august, pe POSDRU, pentru realizarea unui Centru de pregătire, instruire şi specializare a populaţiei rome şi a tinerilor instituţionalizaţi, deci cei care nu se pot integra uşor pe piaţa muncii. Este un proiect ce se va derula pe timp de 5 ani şi are un grup ţintă de 500 de persoane pentru primele 18 luni de pregătire. Cofinanţarea Primăriei Giurgiu este zero,  noi vom pune la dispoziţie doar terenul pentru construcţia centrului.

Se modifică Regulamentul cimitirelor

Până la finele luni august, a declarat primarul manager al municipiului Giurgiu, vom modifica HCL privind Organizarea şi funcţionarea cimitirelor, în urma unor puncte de vedere ale Asociaţiei Notarilor Publici din Giurgiu. În ultimii 10-12 ani, DADP-ul şi alte instituţii cu obiect de activitate asemănător au emis, ILEGAL, Certificate de proprietate asupra locurilor de veci din cimitire!!!, locuri primite de fapt în concesiune! În urma actelor emise, NELEGAL, de Primărie, notariatele au emis Acte de vânzare – cumpărare a acestor locuri de veci! Aceste acte nu se puteau emite oficial, întrucât Regulamentul cimitirelor şi Codul Civil nu permite vânzarea terenurilor din domeniul public, deci trebuie să intrăm urgent în legalitate. Este foarte greu acum să anulezi MII de vânzări de contracte, dosarul este în curs de cercetare la Poliţia Giurgiu. Nimeni nu poate fi proprietar pe un loc de veci, persoana respectivă îl are doar în concesiune. Giurgiuvenii trebuie să reţină un singur lucru, a declarat Nicolae Barbu, nimeni nu le i-a locul de veci, indiferent de ilegalităţile prin care a fost primit! Oamenii nu au vină că au primit de la Primărie acte nelegale! Vom rezilia Contractele de Concesiune doar pentru locurile de veci neîntreţinute, pentru cei care nu plătesc taxa de 3 lei/lună pentru întreţinerea mormântului, a Taxi de 1 leu/pe lună pentru întreţinerea aleelor cimitirelor şi Taxa de concesiune. Menţionez că în 2012 am plătit pentru curăţenia din Cimitirul Smârda 600 de milioane de lei vechi la deţinuţii din Giurgiu, şi acum Cimitirul arată jalnic, de ce? Pentru că nimeni nu ne face curăţenie! „Chiar dacă voi pierde capital politic, a precizat Nicolae Barbu, voi lua măsuri drastice. Nimeni nu este proprietar pe un loc de veci, dacă are o hârtie oficială de la Primărie că este al lui atunci rămâne cu el dar nu îl mai poate tranzacţiona! Când au primit actele nelegale, unii cetăţenii au plătit Primăriei şi 200 de lei pe un loc de veci, deci cam cât pentru 4 locuri concesionate pentru 7 ani. Primăria Giurgiu, din punct de vedere financiar, nu a fost păgubită, ba chiar a încasat banii în avans! Deci este greu acum, să îi spui unui bătrân care se pregăteşte de cele veşnice că nu mai are loc de veci!!! Oamenii trebuie să renunţe la Principiul că are bani Primăria să îi cheltuie pentru a face curăţenie!!! Acest principiu trebuie să înceteze urgent, lumea să îşi facă curăţenie la morminte şi să-şi plătească taxele, altfel le trimit somaţii! Mă critică  lumea că am interzis consumul seminţelor în parcuri, voi continua acţiunea şi sper s-o extind şi spre alte zone publice. În weekend, în trei zile, poliţiştii locali au supravegheat aplicarea legii în parcuri şi n-au dat nici o amendă, deci se poate respecta legea!

Licitaţiile – priorităţi ale Primăriei

Licitaţia pentru locurile de joacă, a precizat Nicolae Barbu, se va finaliza urgent. Joi, 8 august, vom şti câştigătorul, sperăm să nu avem contestaţii, iar luni, 12 august sper să semnăm contractul şi să trecem la treabă. Licitaţia de la Colegiul Ion Maiorescu are termen 22 august. Până la finele lunii sperăm să semnăm contractul şi în 5 luni lucrările să fie gata. Licitaţia paneuropeană, privind refacerea carosabilului pe tronsonul Romarta –Spital – Bulevardul Mihai Viteazul se va semna până pe 29 august. Licitaţia pentru Dezinsecţia contra ţânţarilor se va desfăşura joi, 8 august, pe SEAP. A doua zi vom şti câştigătorul. Circulă zvonuri prin oraş că indiferent cine va câştiga se vor face contestaţii! Luni, 12 august, ar trebui să semnăm contractul! Indiferent ce ar fi – a precizat primarul manager Nicolae Barbu – săptămâna viitoare voi demara acţiunea de dezinsecţie. Se luptă pentru licitaţie cinci firme, la prima dezinsecţie am alocat 30.000 de euro, din ei s-au cheltuit 2.300.000 lei vechi, deci acum avem circa 1.800.000 de mii de lei vechi. Orice ar fi, săptămâna viitoare avionul va zbura deasupra munici-piului şi va face dezinsecţie!

Heliade CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.