În rândurile de mai jos , redăm părerea unui cititor (Alter EGO) , legată de relația dintre PNL și PDL în județul Giurgiu, din care stați să vedeți ce deducem… 

Majoritatea site-urilor giurgiuvene relatează cu mult entuziasm,  că președintele Vasile Mustățea urmează să fie  înlocuit ca urmare a rezultatelor  foarte proaste obținute la alegerile prezidențiale.  Asta pentru că la Giurgiu, oraș roșu, Victor Ponta a atins recordul naţional de 61,3% din voturi, iar Klaus Iohannis ( cu o filială PNL considerată puternică până  la momentul  UG 55,  abia a depăşit 15% . Nimeni însă nu vorbește de turismul electoral și nici de  sutele de  turiști aduși la urne , de vă închipuiți cine, cu autobuzele…   Oare  analiza rezultatelor electorale din Giurgiu va lua în calcul și anchetele penale care urmează  să aibă loc ca urmare a plângerilor penale  privind fraudarea votului la alegerile prezidențiale? De la Clejani la Singureni, listele suplimentare din Giurgiu au scăzut, rar, sub 100 de votanţi, fără buletin de localnic, mergând spre câteva sute…Listele au fost recent  publicate chiar în ”Jurnal giurgiuvean ”.  La Mihăileşti, 741 din 6041, ca şi la Iepureşti unde au ajuns 431 de „străinași” din 1331 de votanţi sau  ca la Hotarele (351 din 1771 pe liste suplimentare), așa s-a întâmplat şi la Singureni (390 din 1947 votanţi din altă localitate) ș.a.m.d.

Faptul că avem un județ cu  un potențial agro-turistic foarte puternic ne bucură nespus, însă ne întristează faptul că acest fenomen nu a durat , culmea!, decât două zile în primul tur și două în al doilea tur, pe urmă toți acești turiști au plecat lăsând în urma lor  doar buletine de vot, nu tu investiții, nu bani pe suveniruri sau impresii din localitățile vizitate…

Lăsând la o parte  ironia, ar trebui să așteptăm mai întâi rezultatul anchetelor penale pentru a vedea exact care este realitatea acestui scor electoral. Mai mult decât atât : fără a deveni avocatul diavolului,  trebuie avut în vedere  în afara turismului electoral și traseismul electoral.  Dacă emitem judecăți de valoare este bine  să le fundamentăm pe criterii logice, nu doar pe ambiții politice și jocuri murdare. Un site local vorbește că înlocuirea președintelui PNL Giurgiu s-ar face prin ”via” Mihăilești ! De ce locul acestor schimbări este taman orașul Mihăilești , e foarte ușor de intuit! Ne întrebăm care va fi schimbul de replici dintre Mihai Dobre și Vasile Blaga , doi vechi prieteni, până nu demult chiar colegi de partid.  Realitatea este  că nea Mișu Dobre a dovedit că este o gazdă bună pentru orice politician și pentru orice partid, ținând cont că  el însuși a trecut pe la mai toate.

Dincolo de asta, e firesc ca semnalul schimbării în PNL să vină din partea liderului PDL Vasile Blaga , deși asta ar părea un paradox, atâta timp cât PDL-ul și-a manifestat în ultima vreme dorința de a-și adjudeca supremația Alianței , în urma deciziei ca PDL-ul să se dizolve în PNL. Este dacă vreți politica cucului (scuzată ne fie cacofonia!), pedeliștii grăbindu-se să-și planteze oamenii în funcțiile cheie ale nou construitului PNL. Vom vedea însă dacă nu cumva , până la urmă se va aplica proverbul  cu cine sapă groapa altuia...(Alter EGO)

 

 

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.