bileteDe curând, primele bilete de tratament aferente anului 2017 au ajuns la Casa Judeţeană de Pensii Giurgiu.  Până la această dată, la nivelul instituţiei au fost depuse un număr de 1.226 de cereri, majoritatea pentru sezonul estival (lunile mai – august).  Pentru prima serie, cu plecări în zilele de 10,11 şi 12 martie au fost alocate 40 de bilete, din care patru au fost gratuite. Din cele 40 de bilete, doar 18 au fost vândute, restul de 22 fiind, în continuare, disponibile.

Pe staţiuni, alocarea biletelor de tratament se prezintă astfel: Amara – 25 de bilete, din care au fost vândute trei; Pucioasa – 4 bilete; Olăneşti – 4 bilete şi Covasna – 7 bilete. În cazul ultimelor trei staţiuni toate biletele alocate au fost vândute.

Durata unui sejur de este de 16 zile, iar durata tratamentului balnear este de 12 zile. „Pentru a beneficia de bilete, solicitanţii trebuie să depună cererile cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul de tratament. Totodată, pentru a fi luată în considerare, cererea trebuie să aibă completate toate câmpurile şi să fie însoţită de toate documentele justificative. De asemenea, mai trebuie ştiut faptul că solicitantul poate opta pentru cel mult trei staţiuni, şi pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de pensionar din sistemul public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale ce reglementează dreptul la bilete de tratament”, a declarat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, Marin Dumitru, directorul Casei Judeţene de Pensii Giurgiu.

(O.C.)