Danezii sunt şi ei interesaţi de realizarea unei centrale electrice la Giurgiu

Scriam de curând despre participarea primarului Nicolae Barbu la Forumul Anual privind Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării de la Regensburg, dar şi la cel de-al doilea congres Financiar al Asociaţiei Ţărilor Riverane Dunării de la Belgrad. Iată că în urma prezenţei la aceste două manifestări,  municipiul Giurgiu a intrat în atenţia autorităţilor şi investitorilor germani, localităţi riverane Dunării. Din dorinţa de a stabili şi dezvolta o serie de parteneriate cu aceştia, primarul Nicolae Barbu  a făcut o invitaţie primarului din localitatea Ingolstadt, dr. Alfred Lehmann, ce a fost oaspetele municipiului nostru în ziua de joi 7 februarie.

Întâlnirea dintre edilul municipiului şi omologul său din Ingolstadt a debutat la ora 9.00, în Sala de şedinţe a Consiliului Local.

Alfred Lehmann a fost invitat ulterior să ia contact cu membrii administraţiei locale, cei ai mediului de afaceri din municipiu şi judeţ, cât şi cu reprezentanţii instituţiilor statului interesaţi să susţină parteneriate în domeniul economic.  Cu această ocazie oaspetele german, împreună cu primarul Nicolae Barbu, au vizitat mai multe obiective investiţionale din oraş, printre acestea fiind Portul Giurgiu şi Platforma I a fostului Combinat Chimic, cuprinse  în masterplanul realizat de municipalitate în colaborare cu instituţia omoloagă din oraşul bulgar Ruse. În paralele o altă delegaţie sosită din Danemarca a fost primită de city managerul municipiului Emil Vucă. Aceştia dorind să găsească un teren adecvat pentru realizarea unei centrale de producere a energiei electrice prin cogenerare.  Sperăm ca această vizită să fie doar începutul  exodului masiv de investitori pe care municipiul nostru îl aşteaptă pentru a putea ieşi din marasmul economic în care se zbate de atâţia ani şi totodată o primă confirmare a promisiunilor făcute giurgiuvenilor de primarul Barbu în campania electorală.

C.F