De o toamnă plină de evenimente plăcute au avut parte locuitorii comunei Băneasa care se pregătesc în aceste zile pentru a-şi decide viitorul odată cu alegerile prezidenţiale. O capelă modernă în curs de finisare, sfinţirea bisericii din satul Pietrele, cu hramul “Adormirii Maicii Domnului” la care au participat oficialităţile ecleziastice giurgiuvene sunt doar câteva din evenimentele care au marcat debutul unei toamne târzii şi frumoase. „În aceste zile – ne declară edilul comunei, Gheorghe Dorobanţu – suntem în plină campanie electorală şi pregătim totodată şi secţiile de votare de pe raza localităţii. Vor fi amenajate şase secţii de votare în satele care compun localitatea, iar una va fi amplasată la Căminul Cultural, fiind cea specială dotată conform legii cu supraveghere video şi aparatură de specialitate.

Sperăm să avem cât mai puţine persoane aflate în tranzit în ziua votului, şi cât mai mulţi cetăţeni ai comunei la urne, dornici să voteze schimbarea”. Sfârşitul lunii noiembrie este marcat şi de începerea distribuirii ajutoarelor alimentare pentru persoanele nevoiaşe din partea comunităţii europene, până la data documentaţiei noastre fiind primită la Primărie doar cantitatea de zahăr.

În alertă continuă este şi comandamentul antiepizootic, care supraveghează răspândirea virusului de gripă porcină la nivel de ţară, cu speranţa că în judeţ şi mai ales în localitate să nu se înregistreze niciun caz. „Am discutat cu factorii de răspundere din instituţiile publice de pe raza comunei şi am cerut vigilenţă maximă şi raportarea oricărui subiect suspect forurilor competente”, ne mai declară Gheorghe Dorobanţu. Criza financiară a afectat şi localitatea Băneasa, ne mai spune cu mâhnire edilul-şef, care vede cum sătenii îşi vând animalele şi pământurile pe preţuri derizorii după ce s-au chinuit o viaţă să le întreţină: „Lipsa oricărei surse de venit, recoltele slabe au făcut, de exemplu, ca o mare parte din săteni să-şi vândă animalele, în special bovinele deoarece nu au cui vinde produsele rezultate şi nu sunt sprijiniţi cu subvenţii satisfăcătoare, de aceea îi îndemn ca, pe 22 noiembrie să iasă la vot cu certitudinea unui trai mai bun”, ne declară la finalul dialogului nostru, primarul comunei Băneasa, Gheorghe Dorobanţu.

Alina SCRIPCARIU