La solicitarea primarului Nicolae Barbu, luni 27 ianuarie , în sala de şedinţe a Consiliului Local a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat toţi reprezentanţii firmelor şi ai societăţilor care fac parte din Comandamentul pentru Deszăpezire al Primăriei Municipiului Giurgiu. Cu această ocazie primul edil al municipiului a informat asupra modului în care s-a acţionat în municipiu, în ultimele două zile de precipitaţii abundente, solicitându-i directorului societăţii Financiar Urban, George Rizea, să treacă la deszăpezire şi pe arterele secundare. “Noaptea trecută, pe la ora 23.00, încă erau străzi principale- de exemplu Negru-Vodă – pe care nu se putea circula corespunzător. Cea mai mare problemă rămâne urgenţa a doua, acolo unde trebuie să se lucreze intens în aceste două zile”, a declaratprimarul.  În acest sens, municipalitatea urmează a pune la dispoziţie toate utilajele, dar şi forţa de muncă de care dispune prin societăţile subordonate, pentru a rezolva această problemă, nefiind exclusă nici varianta închirierii unor alte utilaje de la terțe persoane/societăți.

În afara principalelor artere de circulaţie, a străzilor pe care se află sediile instituţiilor care gestionează situaţiile de urgenţă, unităţile de învăţământ sau cele medicale, o altă zonă de extrem de importanţă rămâne Piaţa Centrală unde ADPP-ul, lucrează cu utilajele proprii, în timp ce angajaţii de la Serviciul Spaţii Verzi evacuează zăpada de pe trotuarele principale din oraş, atât cu motofreze, cât şi manual. Referitor la transportul public de persoane, alimentarea cu apă potabilă, energie electrică sau termică, în municipiul Giurgiu, la această oră nu sunt probleme, aşa cum au informat reprezentanţii societăţilor respective.

Poliția locală aduce aminte cetățenilor obligațiile civice pe care le au

În cadrul şedinţei comandamentului, directorul Poliţiei Locale a declarat că tot în dimineaţa zilei de luni a constituit şase echipaje care să se ocupe cu informarea agenţilor economici şi a populaţiei, cu privire la obligaţiile pe care le au de curăţare a trotuarelor din faţa sediilor, a blocurilor sau a locuinţelor. Cât priveşte identificarea oamenilor fără adăpost, această operațiune continuă, persoanele respective fiind cazate la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă din imediata apropiere a Gării Giurgiu Nord,centru aflat în administrarea Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu. În prezent, în acest centru există adăpostite 10 persoane, alte 15 locuri fiind disponibile.

ISU cere descongestionarea zăpezii ce le obstrucționează garajele

Adjunctul inspectorului şef al ISU Giurgiu, col. Stanciu Marius, după ce s-a declarat mulţumit de modul cum a colaborat cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi a confirmat că în municipiu nu există probleme speciale, el a atras atenţia asupra faptului că pe strada Uzinei, în faţa garajului ISU, s-au acumulat cantităţi mari de zăpadă care le îngreunează accesul, solicitând ridicarea lor de către Financiar Urban.

Administrația locală face apel la voluntariat și sprijin din partea giurgiuvenilor

În finalul întâlnirii de lucru, atât viceprimarul Liviu Popazu, cât şi primarul Nicolae Barbu au precizat că în următoarele zeci de ore trebuie să se acţioneze urgent pe arterele secundare ( respectiv urgenţa a II-a şi a III-a din planul de deszăpezire), mai ales că de miercuri 29 ianuarie se anunţă din nou căderi de zăpadă. Autorităţile locale fac astfel un apel la cetăţeni să participe la deszăpezirea oraşului, în dreptul locuinţelor şi al blocurilor şi să nu îngreuneze munca celor care conduc utilajele. (Jurnal)

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.