Miercuri, 9 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă primarul Nicolae Barbu a lansat în mod oficial Proiectul „Înfiinţarea unei Pieţe de gross pentru peşte, în municipiul Giurgiu. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional de Pescuit 2007-2013, Axa prioritară 3: Măsuri de interes comun, Măsura 3.1: Acţiuni colective, Acţiunea 1: Investiţii, şi are o valoare de 1.600.000 de euro. Obiectivul general al acestui proiect, preciza primarul Nicolae Barbu, este dezvoltarea pieţei pentru produsele din sectorul piscicol prin sprijinirea modernizării şi structurii industriei de procesare. Durata implementării proiectului este de 24 de luni, de la data semnării contractului de finanţare, respectiv 12.09.2013. Piaţa de gross pentru peşte se va construi în municipiul Giurgiu, pe strada Aleea Plantelor nr. 4, pe un teren în suprafaţă de 3.000 metri pătraţi, aria construită fiind de 1.142 metri pătraţi şi va cuprinde o hală de 670 metri pătraţi. Piaţa de gross pentru peşte, spunea Nicolae Barbu va fi structurată pe mai multe zone funcţionale pentru asigurarea fluxurilor specifice. Astfel vor fi create următoarele zone: zona de recepţie, livrare, depozitare peşte şi produse din peşte; sala de prezentare; spaţii tehnice şi zona administrativă. Acest proiect, a mai spus Nicolae Barbu, a fost depus în luna februarie, a fost selectat şi s-a semnat deja contractul de finanţare.

Va fi un proiect benefic pentru giurgiuveni şi nu numai, întrucât se are în vedere atragerea cumpărătorilor din Capitală. „Nu sunt prea entuziasmat, preciza edilul municipiului, întrucât mă tem de contestaţiile care ar putea să apară şi care ar putea întârzia declanşarea investiţiei. În această piaţă se va cumpăra zilnic o tonă de peşte şi circa 250 de tone lunar. Dacă lucrurile vor merge bine peste 3 ani putem cere extinderea proiectului şi deci pentru dezvoltarea pieţei de peşte. Hala va avea şi un tunel de frig în care se va congela peştele care nu se vinde în stare proaspătă într-o zi. Sper, a mai spus primarul Nicolae Barbu ca agenţii economici din Giurgiu să preia peşte şi să îl ducă într-un proces de producţie, la afumat şi de ce nu într-o făbricuţă de conserve de peşte, pentru ai adăuga plus valoare. Pentru început Piaţa de gross pentru peşte, din municipiul Giurgiu, va funcţiona ca o societate comercială a Primăriei sau în parteneriat.

„Mizez că piaţa va deveni o atracţie pentru bucureşteni dar şi pentru toţi cei care deţin restaurante sau magazine alimentare. Sper să ne facă cunoscut oraşul Giurgiu şi peste graniţă, aşa cum ne-a promovat echipa de fotbal ASTRA şi cum ne va promova şi Gala K1 de sâmbătă, 12 octombrie, care se va vede în 80 de ţări de pe cinci continente”, a conchis primarul manager Nicolae Barbu.

 

Heliade CĂLIN

 

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.