*Vezi ce a făcut și ce dorește să mai facă primarul pesedist, din orașul nostru

Vineri, 11 octombrie, la sediul PSD Giurgiu președintele Organizației județene Nicolae Bădălău însoțit de președintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, au susținut o conferință de presă, având ca temă principală prezentarea primarului Nicolae Barbu în noua sa postură de membru al social-democraților și președinte interimar al Organizației municipale. Cu acest prilej, Liviu Dragnea a declarat: „Joi, după vizita la Shipyard am purtat discuții cu toți primarii din județul Giurgiu pentru a afla cu ce îi putem ajuta pentru dezvoltarea localităților respective. Am discutat și cu primarul Nicolae Barbu aspecte care privesc dezvoltarea municipiului. Am aflat de la dânsul că are un portofoliu bogat de proiecte, portofoliu foarte bine structurat, dar pentru a le realiza trebuie ajutat. Am discutat și probleme politice și am stabilit că trebuie să devină coleg cu noi, deci să intre în rândurile PSD. A fost de acord cu propunerea noastră fiind de fapt și dorința sa. Eu și premierul Victor Ponta am respectat dorința domnului primar Nicolae Barbu. Suntem onorați și satisfăcuți, ca și președintele Organizației județene Nicolae Bădălău care a fost la rândul său de acord cu dorința primarului municipiului Giurgiu”. Astăzi a fost practic o zi foarte importantă pentru Giurgiu, întrucât prin decizia lui Nicolae Barbu, două  forțe puternice se unesc pentru mai binele cetățenilor. Proiectele lui Nicolae Barbu vor fi mai bine puse în aplicare și vor duce la dezvoltarea municipiului și a județului Giurgiu, a mai precizat Liviu Dragnea.

 „Nicolae BARBU s-a întors acasă”

Nicolae Bădălău a precizat, printre altele, în alocuțiunea sa: „Eu și Organizația județeană PSD suntem bucuroși că avem alături de noi pe Nicolae Barbu – un om puternic și bine pregătit profesional și politic. Acum Nicolae Barbu s-a întors acasă. La alegerile din 2012 PSD nu a putut avea candidat propriu la Primăria Giurgiu, și cu toate acestea la sprijinit în alegeri pe dânsul. Așa am reușit un lucru foarte bun. Are proiecte bune care trebuie continuate cu ajutorul unui partid puternic, așa cum este PSD”. De astăzi, 11 octombrie, a precizat Nicolae Bădălău, domnul primar Nicolae Barbu a fost numit președinte interimar la Organizația municipală, Noi trebuie să-l ajutăm ca să aducă lângă el oameni buni. Sunt convins că împreună cu ajutorul președintelui Victor Ponta și al domnului vicepremier Liviu Dragnea vom face oamenii din Giurgiu să zâmbească din nou, chiar și din punct de vedere administrativ și politic. Populația orașului a scăzut cu 20.000 de oameni în ultimii 10 ani, ceea ce înseamnă că aici este foarte greu! Domnul Liviu Dragnea este din sud ca și noi, din Teleorman și cu atât mai mult trebuie să ne ajute pentru a reuși să facem investiții la Giurgiu. Suntem aproape de București, avem și Dunărea, deci avem oportunități. Ca atare, trebuie să facem mai mult pentru oameni întrucât noi, ca partid, suntem aproape de oameni, să facem totul în așa fel încât municipiul să se dezvolte și administrativ și social.

  „Împreună cu PSD am făcut forța care la schimbat pe Lucian ILIESU”

„Îi mulțumesc domnului Liviu Dragnea pentru încrederea acordată. Știți că în urmă cu un an și jumătate din motive politice am fost nevoit să mă retrag din PSD și să candidez la Primăria Giurgiu ca independent. În jurul meu cu PSD am făcut forța care la schimbat pe Lucian Iliescu. Cu ajutorul PPDD, cu ajutorul PRM și chiar cu o parte din PNL care nu-l mai vroia pe Iliescu am făcut schimbarea. Am un program ambițios de a dezvolta municipiul și este bine să ai un aliat puternic la  care poți găsi ajutor oricând. Unde putea fi găsit un asemenea ajutor decât la PSD, partid care m-a  susținut în campania electorală, neoficial. Sper ca împreună cu Organizația municipală să facem din Giurgiu un oraș așa cum ar trebui să fie un oraș european, care este poartă de intrare în țară. Să facem un oraș puternic, cu spirit european, și să ne aducem copii acasă pentru a nu mai fi nevoiți să mergem după ei acolo unde își găsesc de lucru!, a declarat în prima sa conferință de presă ca președinte al PSD municipal, primarul Nicolae Barbu”. Am un program ambițios de proiecte europene și am nevoie de expertiza PSD – un partid puternic. Ca indepentent ai lejeritate în mișcare, dar politicul joacă rolul cel mai important când propui un proiect care să acceseze fonduri europene. Nu trebuie să uităm că în ultimii 4 ani, pe vremea guvernării PDL se dădeau bani doar pe culoarea politică a primarilor! Am mai multe șanse cu pregătirea și susținerea proiectelor, și mai multe șanse ca ele să devină fezabile. În campania electrală PSD și PPDD au fost cu mine, și acum în Consiliul Local sper ca întregul USL să mă susțină și să vină în ajutorul meu, a mai declarat proaspătul social democrat Nicolae Barbu. În 2012 au fost discuții între doi oameni maturi, eu și Nicolae Florian. Aceiași maturitate ne-a făcut să luăm decizia de atunci, în urma unui sondaj de opinie. Așa am devenit eu primar și dânsul parlamentar, deci până la urmă s-a rezolvat totul echitabil. Suntem doi oameni de afaceri, cu altă viziune politică, și la fel vom proceda și peste trei ani. Vom discuta, vom face un sondaj de opinie, sau poate vor mai fi și alți candidați la Primăria Giurgiu și împreună vom lua decizia potrivită. Cel mai bine plasat va candida la primărie. Vom face la PSD Giurgiu o echipă puternică și pentru municipiu și pentru județ. Nicolae Florian este organizatorul Forumului pentru Strategia Dunării și colaborăm foarte bine. Nu am venit în PSD să iau locul nimănui. Dar trebuie să reținem un lucru: în Giurgiu și în țară nu sunt mulți oameni ca mine și ca Nicolae Florian!, a conchis primarul municipiului Nicolae Barbu, cel care pentru a doua oară în istoria post decembristă conduce ca social-democrat Primăria Giurgiu, după ce acest lucru a mai fost făcut în urmă cu cinci legislaturi de către Remus Tunaru.

Heliade CĂLIN

6 COMENTARII

  1. GIURGIU-sub asaltul PSD-ului(2)
    Acum se vede care a fost scopul intalnirii de taina dintre premier si primarul Giurgiului:revenirea acestuia in PSD.Miscarea respectiva are explicatia oficiala sa asigure realizarea proiectelor primarului in actualul mandat.In subsidiar insa ,dupa parerea mea,pe 11.10.2013,PSD l-a lansat discret pe Nicolae Barbu in cursa pentru Primaria Giurgiului la alegerile din 2016.Daca aceasta miscare a fost inspirata si de bun augur, vor stabili giurgiuvenii in momentul alegerilor.

  2. „In 2012 au fost discuții între doi oameni maturi, eu și Nicolae Florian. Aceiași maturitate ne-a făcut să luăm decizia de atunci, în urma unui sondaj de opinie.” ………….
    ………… niste GOGOSI demne de inocenta anumitor oameni…..o regie aurie pentru cine mai stie si ceva actorie … SONDAJ DE OPINIE…….OFFFFFFFF

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.