Posesorii de autoturisme sunt  solicitați să aibă grijă unde își parchează mașinile…

Luni, 24 noiembrie, la sediul Primăriei Giurgiu a fost convocat și activat de către primarul Nicolae Barbu Comandamentul Local pentru Situații de Urgență, în caz de deszăpezire cu participarea tuturor factorilor cu atribuții specifice acestei activități.

Deși sper ca până la 1 ianuarie 2015 să nu avem o iarnă deosebit de grea am considerat că este bine ca eventualele ninsori să ne găsească pregătiți din toate punctele de vedere, cu tot ce este necesar pentru a putea interveni la timp la deszăpezire. Președintele Comandamentului local pentru deszăpezire este domnul viceprimar Liviu Popazu. Pot să vă asigur că dânsul mi-a declarat că tot ceea ce s-a prevăzut în Planul de intervenție pentru deszăpezirea străzilor și aleelor dintre blocuri pentru iarna 2014-2015 s-a făcut. Chiar azi am verificat starea tehnică a utilajelor care vor fi folosite la deszăpezire și stocurile de materiale antiderapante – sare , circa 200 tone, nisip , cât este nevoie și 20 de tone de clorură de calciu. De deszăpezirea municipiului se va ocupa firma Financiar Urban Pitești – Sucursala Giurgiu, care are contract cu Primăria până la 31 decembrie și, apoi conform legii el va merge în continuare în caz de nevoie până la încheierea următorului contract după ce Consiliul Județean va desemna prin licitație publică Operatorul regional. Directorul firmei Financiar Urban, ca și ceilalți directori ai societăților comerciale care funcționează în subordinea Primăriei, m-au asigurat că este totul gata inclusiv aprovizionarea cu piese de schimb, și că din punctul lor de vedere, poate să ningă.

Primarul manager Nicolae Barbu a mai solicitat să se verifice încă o dată sistemele de avertizare și alarmare a populațieidefinitivarea listei cu persoanele cu dizabilități și persoanele vârstnice singure cărora ar trebui în caz de forță majoră să li se ducă hrană la domiciliu; acordarea unei  atenții sporite zonelor în care în cazul topirii rapide a zăpezii ar putea apărea inundații în gospodăriile populației etc. O atenție sporită a solicitat primarul municipiului să se acorde operațiunilor de deszăpezire a străzilor din Urgența I: Strada Uzinei, B-dul CFR, B-dul București, B-dul I.C.  Brătianu, B-dul M. Viteazul, Șos. Sloboziei, Șos. Alexandriei, Str. Ghe. Doja, Str. 23 August, Str. Libertății, Str. Ramadan, Șos. Ghizdarului, Șos. Bălănoaiei, Str. Pictor Grigorescu și Pictor Andreescu, Str. Gării, Str. Mircea cel Bătrîn, Str. Mareșal Foch și G-ral Berthelot, Str. Vlad Țepeș, Str. 1 Decembrie 1918, Șos. Prieteniei, Str. Gloriei -Vamă, Str. Tineretului, B-dul Unirii, B-dul Miron Nicolescu, Str. Petre Ghelmez, Str. Independenței, Str. Sirenei, Str. Nicolae Bălănescu, Str. Călugăreni, Str. Păcii și Episcopiei, Șos. Portului, Str. Negru Vodă etc.

Tot în Urgența I, la propunerea primarului Nicolae Barbu, vor intra și străzile pe care locuiesc persoane cu funcții de răspundere la nivelul municipiului și județului. Imediat ce s-a încheiat deszăpezirea străzilor din Urgența I se va trece la deszăpezirea străzilor prinse în Urgența  a II-a (inclusiv aleile dintre blocuri) și Urgența a III –a (străzi adiacente străzilor mari, străduțe, ulicioare, fundături).

În finalul ședinței de lucru toți directorii societăților comerciale și ale serviciilor implicate în buna desfășurare a acțiunilor de deszăpezire, dar și ale celor care asigură serviciile de pază, ordine publică, asistență medicală – Ambulanță, Poliție, Pompieri, Crucea Roșie, Apa service, GEP Giurgiu etc, l-au asigurat pe primarul Nicolae Barbu că toți sunt pregătiți să intervină în caz de ninsoare și deszăpezire, atât cu utilaje cât și cu forță de muncă specializată.

Nicolae Barbu a cerut totodată  posesorilor de autoturisme să nu le mai parcheze pe căile de acces în timpul ninsorii, pentru a se putea face deszăpezirea în condiții normale, subliniind că și așa sunt probleme cauzate de câteva sute de autoturisme abandonate pe domeniul public. Sunt autoturisme nefolosite care nu pot fi ridicate întrucât nu exisă locuri speciale pentru depozitarea acestora –a mai precizat primul edil al municipiului.

( Heliade CĂLIN )                    

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here