După principiul: ”Să moară și capra vecinului!”

Ultimul proiect , ce influențează negativ viața cetățenilor din municipiul Giurgiu, este cel legat de investițiile în apă și în apa uzată, proiect pe care primarul Nicolae Barbu, îl tot refuză de câteva luni , a declarat  într-o conferință de presă a organizației municipale, președintele PNL (municipiu), Dumitru Beianu. Primarul Barbu nu ține cont că prin creșterea cu 25 a numărului de membri în ADI Giurgiu proiectul aduce județului investiții din fonduri europene nerambursabile de 150 de milioane de euro. De aceaști bani va beneficia și municipiul care va  primi 5,5 milioane de euro. Primarul Barbu refuză prin argumente nereale acești bani, motivând ba că va crește prețul apei la populația din Giurgiu, ba că primarii de la comune vor plăti un preț mare și pentru giurgiuveni! Primarul Barbu nu înțelege că prin H.G. nr. 752/2014 nu mai este valabilă afirmația sa față de modul în care se adoptă hotărârile în Adunarea Generală a Acționarilor de la ADI Giurgiu, și în plus confundă ședința Consiliului director cu AGA! Suntem acum, a declarat Dumitru Beianu, pe ultima sută de metri pentru a putea primi cei 150 de milioane de euro pentru investițiile respective. Eu îl informez și pe această cale că am vrut să-mi dau demisia din funcția de președinete al ADI Giurgiu numai ca să meargă activitatea sa bine, dar ceilalți primari prezenți la ședință nu mi-au acceptato întrucât au dorit să mergem împreună în continuare”.

Oamenii se îmbolnăvesc la țară din cauza apei…

În comunele județului sunt zeci de persoane care se îmbolnăvesc din cauza contaminării pânzei freatice! Avem și situații unde unele comune au rețele de apă potabilă, dar nu au de canalizare – a precizat Beianu.  Sunt probleme care nu se pot rezolva decât prin intermediul acestui proiect, care face parte din Master Planul județului. În noul proiect vor primi bani europeni atât cele 25 de comune care vor intra acum cât și localitățile mai vechi, cum este cazul municipiului – 5,5 milioane de euro și al Orașului Bolintin Vale, care primește pentru localitatea Malu Spart – 6 milioane de euro! Cu toate acestea, PSD prin reprezentanții să-i ne pun piedici! Chiar Nicolae Bădălău a recunoscut că le-a spus consilierilor de la PSD să voteze contra acestui proiect! Din păcate pentru ei, a menționat Beianu, acum nu mai pot face nimic întrucât este prea târziu, s-a aprobat lista oficilă de investiții. În noul ADI au intrat multe comune conduse de primari de la PSD, sunt primarii convinși de mine. Nu este o ambiție personală acest proiect, este unul de interes județean și de mare importanță. Din nefericire este trist că se opun unii și se întârzie nejustificat! Dacă se va mai întârzia și în continuare voi face excepție de la părerea mea generală și-i voi trimite o informare doamnei Corina Crețu, Comisarul european pe probleme de dezvoltare regională și, în plus, voi face și plângere penală contra celor care afectează interesele cetățenilor județului! – a conchis Dumitru Beianu, și din postura sa de administrator public al județului, dar și ca un om care s-a zbătut enorm alături de președintele Consiliului Județean, Vasile Mustățea, pentru acest proiect.

Heliade CĂLIN            

 

1 COMENTARIU

  1. Vorbe in vant! Decat sa stea, sa se tanguiasca si sa dea declaratii pe la fituici dubioase, mai bine trecea direct la fapte si le facea plangere penala mafiotilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.