scoalaÎn ultima sa conferință de presă , primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a a prezentat, printre altele, stadiul lucrărilor de investiții ce se derulează în această perioadă în oraș.

 Astăzi (n.red: 24 august) ar trebui să fie semnat contractul de atribuirea pentru locurile de joacă și zonele de recreere. Tot astăzi ar trebui să se înceapă depunerea de oferte pentru irigații în zona 240 Garsoniere. A fost dat ordinul de începere pentru locuri de joacă la Parcul Tipografiei și la terenul de sport din oraș, iar când timpul și condițiile atmosferice va permite, cei care lucrează aici vor intra în săpături și vor face infrastructura necesară. Străzile între Cărămidarii Vechi și Negru Vodă – au mai rămas câteva nerezolvate – Apusului, Clopotari, Fundătura Dudului și Ulița Cărămidarii Vechi – acestea deja au fost transmise pe SEAP, am avut o contestație, și am fost nevoiți să reluăm licitația cu depunerea de oferte.

 Pentru parcări, urmează să finalizăm caietul de sarcini și să-l transmitem pe SEAP. A fost demarată deja procedura pentru proiectare canal-colector pe strada Ramadan și corelarea cu toate proiectele de asfaltare și canalizare pluvială din zona de case și zona de străzi neasfaltate de aici, fiind vorba de un proiect gestionat de Apa Service și plătit de Primărie. Am repetat documentația tehnico-economică pentru Piața Agroalimentară Volantă. A câștigat o firmă licitația, a stat 3 luni de zile și când mai erau vreo 2 săptămâni, ne-au spus că nu pot efectua lucrarea, iar acum, dacă se licitează mai scump, conform legii, trebuie să cerem daune. Recompartimentarea Grădiniței Nr. 9 este cuprinsă într-un proiect pe Dezvoltarea Urbană, facem documentația tehnică în acest sens, urmând a fi cuprins în cei 23,5 milioane de euro care sunt predestinați pe Axa 4 din cadrul POR.

 La școli am început lucrările – se lucrează la unele mai mult, la altele, unde încă se desfășoară examene, mai puțin, dar am certitudinea că până în 12 septembrie lucrurile vor fi în regulă și nu vom avea nicio școală cu probleme, a declarat edilul-șef.

 Referindu-se la depunerile de proiecte europene, primarul Municipiului  a  mai precizat: Depunem pe 15 septembrie, pe POCU, un proiect de aproape 6 milioane de euro, pentru investiții la: Grădinița Nr. 7, Școala Nr. 2, clădirea fostei Biblioteci Județene, Cantina de la Liceul de Marină, Clubul Pensionarilor Cadre Militare și Blocul Social C din cartierul Istru. Depunem și pe Axa 4.1 , pe POCU, pe populația romă, pentru Casa de Cultură a Tineretului. Pe 25 septembrie vom depune 4 proiecte pe Axa 5.1 Patrimoniu Cultural. Pregătim și suntem în fază avansată pentru Axa 3.1 A – Anvelopări Clădiri Rezidențiale. De asemenea, am început proiectarea și studiile pentru 3.1 B – Anvelopări Clădiri Publice, unde intră toate grădinițele, creșele, inclusiv instituțiile Primăriei, a mai spus primarul Nicolae Barbu.

 (Teodora N.)

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here