Lui Mazăre parcă îi este de cap. După ce primarul Constanței, l-a înjurat pe procurorul care l-a anchetat cu 5 luni în urmă, iată că o mai comite o dată la deschiderea anului școlar, cerând elevilor de la Școala generală Jean Bart, să nu fie tocilari ci deștepți ca el!? Asta în timp ce îi sfătuia pe copii să facă mișcare și să nu se îngrașe, făcând trimitere permanent la condiția sa fizică și la silueta sa artistică. Întrebat de reporteri dacă își mai susține afirmațiile jignitoare la adresa Justiției și a reprezentanților acesteia, Mazăre a ezitat spunând că îi pare rău că a folosit  acea înjurătură ce i-ar putea aduce acum încă un dosar penal.

 DNA a formulat un denunț pe numele lui Radu Mazare, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Primarul Constantei este acuzat că a săvârșit infracțiunea de presiuni asupra justiției.

Denunțul a fost fomulat în conformitate cu prevederile noilor conduri penale, se precizeaza într-un comunicat al DNA, după ce zilele trecute Radu Mazăre l-a înjurat, la o reuniune PSD, pe procurorul DNA care îl anchetează și a susținut că în dosarul său nu s-a mai întâmplat nimic în ultimele cinci luni, de când a fost reținut pentru 24 de ore.
Totodată lui Radu Mazăre i-a scăpat porumbelul din gură, fâcând publică  miza acestor alegeri prezidențiale, aceea ca baronii locali să rămână liberi, neanchetați : …De asta trebuie să-l votăm pe Ponta, ca noi care mai stăm pe aici liberi, neliberi, să trăim într-o țară normal – le-a spus Mazare colegilor de partid , fiind puternic aplaudat în momentul în care l-a înjurat pe procuror.
DNA precizează  că Radu Mazăre este inculpat în dosarul nr. 2/P/2014 aflat, în faza de urmărire penală și reamintește că art.276 din Codul Penal incriminează „fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declarații publice nereale referitoare la săvârsșrea de către organul de urmărire penală a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a-l influența sau intimida”.

„Totodată, împrejurarea în care Mazăre Radu Ștefan a făcut aceste afirmații, caracterul lor public și limbajul folosit denotă scopul urmărit de făptuitor, respectiv influențarea și intimidarea procurorului care efectuează urmărirea penala în cauză”, se subliniază în comunicatul DNA. Și Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a reacționat public față de comportamentul primarului PSD al Constanței. Într-un comunicat remis presei. CSM spune ca liderul social-democrat a încălcat limitele prevăzute de Constiție și le-a cerut politicienilor să nu folosească justiția în bătălia electorală.  (Jurnal)