Despre atitudinea sfidătoare a primarului din comuna Frăteşti am mai scris de nenumărate ori. În ciuda eforturilor mass media locale de a-i denunţa comportamentul dictatorial şi ilegalităţile comise  de-a lungul mandatelor sale, ca primar, unele dintre ele de natură penală, ciocoiul Marian Cărăţeanu continuă să taie şi să spânzure în comună,  după bunu-i plac, ignorând pe toată lumea, chiar şi conducerea partidului care l-a născocit, ca pe-o piază rea. Ultima ispravă a parvenitului politic, ce  s-a consumat doar cu o lună în urmă, i-a indignat  atât de mult pe proprii săi alegători încât aceştia au dorit să o aducă la cunoştinţa opiniei publice, prin intermediul consilierilor locali şi respectiv al publicaţiei noastre.

Este de notorietate faptul că primarul comunei Stăneşti, conform butadei staniliste ”cine nu este cu mine este împotriva mea!”, creează presiuni asupra colegilor săi, consilieri, de fiecare dată când deciziile ce urmează a fi  luate în Consiliul local contravin dorinţelor şi intereselor sale. Aşa s-a întâmplat şi cu o recentă iniţiativă aparţinând consilierului PPDD, Victor Ioaniţescu, susţinută şi de alţi patru consilieri locali. Conform propunerii celor 5 consilieri  doi copii talentaţi, fiice ale satului, urmau să primească un ajutor material, modic,  din partea Consiliului local Frăteşti.

Lambă Mariana este elevă în clasa a V-a la Şcoala generală din localitate, şi se află în plasament la familia Marin şi Ioana Sîrbu încă de când avea 4 luni. Fetiţa, care urmează cursurile de pictură la Centrul Cultural Ion Vinea din Giurgiu, este în prezent deţinătoare a 25 de premii la diferite expoziţii şi concursuri.

Gheorghinaru Alexandra este un copil la fel de talentat, dar lipsit de noroc. Fetiţa face canto la Centrul de Conservare şi Valorificare a Tradiţiilor şi Creaţiei Populare Giurgiu,  fiind, la rândul ei, posesoare a numeroase premii. Deşi Alexandra are părinţi, aceştia nu o pot ajuta prea mult,  având o situaţie financiară dezastruoasă, niciunul dintre ei neavând servici, lucrând cu ziua pe la oamenii din sat. Ţinând cont de performanţele fetelor şi de situaţia lor socială propunerea celor cinci consilieri viza un sprijin în valoare de 500 lei, pentru fiecare,  bani care

le-ar fi ajutat să  plătească transportul, de două ori pe săptămână, până în municipiul Giurgiu, pentru a putea continua cursurile începute, până la finele acestui an.  Cum credeţi că s-a opus primarul Marian Cărăţeanu  acestei propuneri? Minţind cu neruşinare! Prin adresa nr. 7201 din 23 septembrie 2013, el pretexta că nu poate da curs acestei cereri ce solicita convocarea Consiliului în şedinţă extraordinară, întrucât în Primăria Frăteşti funcţia de secretar este vacantă şi că în aceste condiţii ”nu se pot emite dispoziţii…” ??! Întrebarea pe care şi-au pus-o imediat cei ce nu-i cântă în strună ciocoiului Cărăţeanu, este cum de s-au putut desfăşura până  la acea dată şedinţele de Consiliu (atât în data de 20.08.2013 cât şi în data de 04.09.2013),  deşi funcţia de secretar era vacantă  de mai multe luni? De ce atunci s-a putut şi acum nu se poate? Consilierii s-au simţit  indignaţi şi de faptul că primarul Cărăţeanu nici măcar nu i-a anunţat de faptul că Primăria Frăteşti nu mai are de mai multă vreme un secretar, omul probabil  luându-şi lumea-n cap, cu un asemenea ”şef” !

Iată cum încăpăţânarea acestui Gică contra, lasă doi copii, de excepţie, lipsiţi de modestul sprijin material al celor ce ar fi trebuit să fie primii care să îi ajute  să creeze o imagine nouă acestei comune, decât aceea de aşezare condusă de un ciocoi calic…! Prin acest gest primarul Marian Cărăţeanu ne mai dovedeşte încă o dată că pentru a-şi satisface micile capricii politice sau/şi personale este în stare să curme, dintr-o singură semnătură, destinul unor copii amărâţi şi neajutoraţi. Iată cum Cutia Pandorei a fost astfel deschisă, în numerele viitoare ale publicaţiei urmând să vă arătăm care este adevărata faţă a ciocoiului Marian Cărăţeanu, un personaj a cărui lăcomie şi dispreţ faţă de concetăţenii săi,  sunt fără margini.

Redacţie