Prefectul judeţului Giurgiu, Noruţ Stănişteanu, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate în data de 23 februarie, situaţia din teritoriu după intrarea în vigoare a codului portocaliu pentru inundaţii.

“Din fericire, la nivelul judeţului nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti şi nici localităţi izolate. Doar un singur sat, Angheleşti – din comuna Călugăreni – nu a putut fi “trecut”, transportul fiind mult mai dificil” a declarat Noruţ Stănişteanu.

Revărsarea râurilor Neajlov, Glavacioc şi Câlniştea au afectat localităţile Călugăreni, Singureni, Bucşani şi Clejani, însă conform spuselor lui Noruţ Stănişteanu, situaţia se află sub control, apele începând să se retragă.

De asemenea, topirea zăpezii a provocat o serie de inundaţii în Mihăileşti şi în satul Popeşti, care aparţine administrativ de acesta. Conform unui prim bilanţ, în tot judeţul au fost inundate aproximativ 30 de curţi, fiind afectate 6 case (3 la Călugăreni şi 3 la Popeşti) în timp ce 10 persoane au fost evacuate. Prefectul de Giurgiu a spus că evaluarea pagubelor va începe cu ziua de 24 februarie, dată la care avertizarea cu cod portocaliu expiră.

Noruţ Stănişteanu a ţinut totodată să clarifice şi situaţia creată de primarul comunei Clejani, Florin Nidelea.

“Domnul Nidelea a exagerat în faţa televiziunilor pe care tot dânsul le-a chemat în comnună. Cine a văzut declaraţiile sale credea că a venit sfârşitul lumii. În 2005 a fost mult mai rău decât acum, Neajlovul s-a revărsat mai puternic. Sunt obişnuit să aud neadevăruri din gura acestui primar; cetăţenii comunei sale nu au nicio vină că dumnealui spune poveşti nemuritoare” a declarat prefectul Noruţ Stănişteanu. Acesta a fost “acuzat” de Florin Nidelea în mass-media că nu întrprins nicio măsură pentru diminuarea pagubelor produse de revărsarea râului Neajlov.

“A apărut în unele publicaţii mărturii ale domnului Nidelea, care afirma că nu

i-a răspuns nimeni din Prefectură la telefon. Se poate lua un listing, al convorbirilor din acea zi. Am vorbit de trei ori cu dânsul, plus că l-a sunat şi domnul subprefect Daniel Fiţa” a mai spus Noruţ Stănişteanu, acesta menţionând şi faptul că 3 autobasculante cu câte 16 tone de nisip fiecare au fost direcţionate către Clejani, pentru a remedia neajunsurile provocate de inundaţii.

Bogdan VLADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here