primar-daiaL-am găsit pe Vasile Barbu, primarul comunei Daia,  în discuții cu salariații Primăriei din localitate. Întrebat de ce anume mai sunt interesați locuitorii comunei, primul edil al comunei ne-a răspuns sec: De nimic! Toată lumea parcă a împietrit , așteptând să vadă ce se va întâmpla la alegeri. Lucrăm greoi la sistemul de       canal- apă. Proiectantul a acuzat probleme mari de sănătate și s-a retras,  astfel încât am fost nevoiți să apelăm la altcineva. Asta însă a însemnat pentru noi timp pierdut, dar s-ar putea ca adevăratul motiv să fie altul…

 Primarul ne mai declara,  pe un ton încărcat de resemnare, că localitatea se zbate în sărăcie, și că pe lângă problemele legate de banii necesari dezvoltării ei , comuna este din ce în ce mai îmbătrânită, iar cetățenii din ce în ce, parcă mai bolnavi. Vizibil afectat, el ne spunea  că Dispensarul comunal abia face față problemelor de sănătate ale cetățenilor din comună, iar tinerii care nu au plecat încă să muncească pe afară și-au cam pierdut interesul pentru aceste locuri aflate  într-o continuă pauperizare.

Am continuat în toată această perioadă să finalizăm lucrările la drumurile față comunale. Am pietruit pe Dăița, am pietruit pe Daia, pe Plopșoru mai puțin…Se cunoaște diferența , dar totuși la nevoile comunei încă este foarte puțin…Tot ce am făcut am realizat din bugetul local. Am primit și de la Consiliul județean, dar numai pentru un singur drum comunal, în condițiile în care nevoile sunt cu mult mai mari. Avem o firmă de consultanță cu care încercăm acum  să demarăm  asfaltarea a 6 kilometri de drum. Aș vrea dacă s-ar putea ca acest contract de finanțare să îl semnez  până în alegeri. Este un contract ce cuprinde cele 3 sate: Daia, Dăița și Plopșoru …Voi asfalta câte 2 kilometri în fiecare dintre ele, adică drumurile principale din fiecare sat – ne preciza primarul  Vasile Barbu .

Tot de la dumnealui am aflat și că deși săracă și relativ mică, localitatea Daia are în prezent 7  candidați la primăria comunei, aproape fiecare partid având reprezentantul său. Pe lângă primarul Vasile Barbu ce va candida din partea PNL Giurgiu, candidați pentru Primărie mai au : ALDE, UNPR, PMP, PSD și PSL Giurgiu la care se adaugă și un candidat  independent. Iată, zicem noi,  dovada faptului că deși nimeni nu prea pare interesat de proiecte pentru viitorul comunei, după cum sublinia primarul Vasile Barbu, unii însă  s-au dedulcit la putere și la ce le-ar putea aduce ea, la nivel personal, căci asta ar putea fi singura explicație al acestui număr exagerat de mare de ”candidați” într-o localitate cu un număr atât de mic de locuitori… 

(Florian TINCU)

1 COMENTARIU

  1. Urgenta nr 1 sunt drumurile!!!!!!!!Unde trăim?Rezolvați cu drumurile ca în aniii de dinaintea războiului!În Plopsoru se intra și se iese cu mare dificultate pe timp de ploaie și iarna!!Apoi apa și canal! Astea doua lucruri sunt primordiale în condiția în care ne aflam aproape în 2017,oameni buni!Încercați dupa o ploaie consistenta sa ajungeți din sosea pana pe strada Salcamului,în Plopsoru!Haideti sa arătăm ca și în Daia poate sa existe un semn de civilizație!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.