Săptămâna şi scandalul la AJF Giurgiu. Dacă până acum aveam arbitrii, observatori sau fotbalişti agresaţi pe terenurile de joc, de această dată “teatrul de operaţiuni” a fost chiar sediul Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Un arbitru a fost agresat în sediul acestei instituţii de către un… primar.

Totul a pornit de la un meci din sferturile Cupei României (faza judeţeană) disputat miercuri, 21 aprilie. Rapid Clejani – Dragonii Ogrezeni s-a terminat pe teren 2-1 pentru formaţia care activează în “Onoare”. Cum “şade” bine unui meci din ligile inferioare, dacă nu se lasă cu bătaie, se lasă cu contestaţii. De această dată a fost vorba de una dublă, ambele formaţii contestând dreptul de joc al unor fotbalişti adverşi.

Se pare că în această luptă a intervenit Ion Şchiopu, arbitru în cadrul AJF, dar şi delegat al unei echipe importante din judeţ. Acum nu este clar, ori şi-a oferit serviciile, ori a fost “racolat”, cert este că Şchiopu a promis că va interveni pe lângă Comisia care va analiza contestaţiile în favoarea echipei din Clejani în schimbul unei sume de bani.

De aici începe nebunia. “Bântuit” de remuşcări ori poate “spirit justiţiar”, primarul comunei Clejani, Florin Nidelea (fan înfocat al Rapidului… Bucureşti, iubitor şi finanţator al fotbalului din comuna pe care o păstoreşte) este hotărât să demaşte “mafia”.

Vine la sediul AJF în seara zilei de 27 aprilie împreună cu jucătorii acuzaţi de fals şi sare la gâtul lui Ion Şchiopu, cel care se afla întâmplător (sau nu!) acolo. În busculada creată, martorii spun că Şchiopu “a fost îmbrâncit, strâns de gât şi chiar lovit” de către primar. O parte dintre banii pe care Florin Nidelea susţine că i-a dat lui Ion Şchiopu “apar” pe una dintre mesele AJF-ului, însă nu nimeni nu recunoaşte că i-a pus acolo. Chemată la faţa locului, Poliţia a aşteptat cuminte afară, neîndrăznind (sau nedorind) să intre în incinta AJF-ului, conform informaţiilor aceasta amendându-l tot pe cel care o şi chemase.

Interesant este faptul că rezultatul final al meciului de Cupă a fost schimbat de către Comisie, din 2-1 pentru Clejani în 3-0 pentru Ogrezeni, poate că astfel se explică gestul primarului care, în cazul în care spune adevărul, a fost “tras pe sfoară” de Ion Şchiopu.

Sub imperiul clipei, şi poate şi al fricii, Ion Şchiopu şi-a prezentat demisia din cadrul AJF Giurgiu, urmând ca aceasta să îi fie acceptată. Cei de la AJF susţin că vor lua măsuri şi că, în cazul în care se va dovedi vinovat, Ion Şchiopu nu riscă numai excluderea din arbitraj, putând fi declarat chiar “persona non-grata” (interzicerea dreptului de a mai lua parte la un meci de fotbal).

De cealaltă parte, Florin Nidelea, prin funcţia pe care o ocupă, riscă nu numai “şifonarea” imaginii ci poate fi dat în judecată de “victimă” (dacă se dovedeşte că Ion Şchiopu a fost o victimă).

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în acest caz care, încă o dată, nu face cinste fotbalului giurgiuvean. Vă vom ţine la curent.

Bogdan VLADU

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.