La nicio săptămână de la încheierea alegerilor, realizăm  că toată campania  electorală a parlamentarelor  nu  a reprezentat nimic altceva decât  o mascaradă politică şi bătaie  de joc la adresa cetăţenilor. Acest lucru este dovedit  de noul proiect aprobat de Guvern prin care, cu începere de  la 1 ianuarie 2013, se dă “dezlegare” la creşterea  impozitelor pe clădiri şi terenuri, dar şi  la majorarea amenzilor şi al celorlalte taxe locale.

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri 12 decembrie,  hotărârea privind actualizarea impozitelor şi taxelor locale cât şi a altor taxe asimilate acestora, precum şi majorarea amenzilor aplicabile cu 16,05%, aferentă ratei inflaţiei. În urma aplicării noilor taxe, veniturile autorităţilor locale vor creşte cu peste 527,73 milioane de lei,  această indexare urmând a se aplica „peste tot”, la toate autorităţile locale.  Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat că primarii vor decide dacă impozitele, taxele şi amenzile locale vor fi majorate anul viitor cu 16%.

Precizând că această sarcină va cădea în judeţul Giurgiu pe umerii consilierilor locali din  cadrul primăriilor, aşteptăm cu interes  hotărărea  consilierilor locali giurgiuveni cu privire la majorarea sau diminuarea (de ce nu?),  taxelor  locale, ţinând cont că  ele vor putea fi chiar scăzute cu 4%  în cazul în care consilierii cred că acest lucru este benefic pentru comunitate dar pot să  le şi mărească cu maxim 36%.

Jurnal Press