În prima şedinţa ordinară a Consiliului local Giurgiu, de miercuri, 1 octombrie, primarul Nicolae Barbu a declarat  că va supune aprobării consilierilor un Proiect de Hotărâre de larg interes cetăţenesc.

Am luat această decizie în urma unor investigaţii făcute de Serviciul Voluntar Pentru Situaţii de Urgenţă pe linia apei şi a dejecţiilor din subsolurile blocurilor. Trebuia găsită o soluţie legală pentru a interveni cu fonduri publice pe o proprietate privată. Pentru acest lucru Primăria trebuie să găsească forme de susţinere, astfel că timp de o lună şi jumătate o echipă complexă a verificat fiecare scară de bloc. S-a estimat volumul de apă care trebuie scos din subsolurile blocurilor , dar şi volumul de strat grosier. Pentru ca să nu ne mai confruntăm şi în continuare cu apa din subsoluri vom monta o conductă prin care, în situaţii de avarii , apa să se scurgă direct în canalizare. Nicolae Barbu a precizat că banii necesari acestor lucrări, se vor acorda  pe baza unor condiţii stipulate în articolul 5 al viitoarei Hotărâri de Consiliu local.

Care sunt Condiţiile

lFiecare scară de bloc trebuie să fie cuprinsă într-o formă asociativă sau cererea să fie semnată de jumătate plus unul dintre locatarii apartamentelor, şi să aibă un împuternicit.

lSolicitarea de sprijin financiar să fie adoptată în Adunarea Generală a Asociaţiei, cu jumătate plus unul dintre proprietari.

lSă se respecte condiţiile pentru care se dau banii, solicitantul având obligaţia să facă pe cheltuială proprie reparaţiile la conductele care au provocat inundaţiile etc.

 

 

Primăria Giurgiu va aloca 386.000 de lei pentru efectuarea acestor operaţiuni, banii fiind achitaţi direct furnizorului de servicii autorizat să facă lucrările respective. Va fi un contract tripartit încheiat între Primărie, Asociaţia de proprietari/locatari şi Executantul serviciilor. La începerea lucrărilor reprezentantul Primăriei va da lucrarea executantului, preţul pentru scoaterea unui metru cub de apă fiind de 0,90 lei şi de 29 de lei/metru cub la deşeurile grosiere, scoase cu vidanja. La finalul lucrării se va face recepţia pe baza unui proces verbal, semnat prin decizie de primar,  pentru fiecare scară de bloc. Hotărârile de Consiliu local se vor da şi ele pe fiecare Asociaţie de locatari/proprietari de apartamente, pe baza devizului lucrării. Va fi un moment zero pentru giurgiuvenii de la bloc, a  mai menţionat Nicolae Barbu.  De aici încolo oamenii dacă nu întreţin subsolurile le vom retrage sprijinul acordat. Nu va fi o hotărâre simplu de luat, dar nici uşor de aplicat –  mai spus Nicolae Barbu.

H. CĂLIN

 

1 COMENTARIU

  1. „În prima şedinţa ordinară a Consiliului local Giurgiu, de miercuri, 1 octombrie”????Fraților, până acum nu s-a ținut nicio ședință??????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.