parcul dendrologic_1FOTO: Cam așa ar putea arăta viitorul *parc dendrologic ( *suprafaţă întinsă de teren care cuprinde o mare varietate de specii autohtone şi exotice de arbori şi arbuşti, cu o deosebită valoare ştiinţifică), de  la Giurgiu, ce ar putea fi amenajat pe locul pe care inițial era planificat să fie construit un campus universitar ajungând astăzi o baltă cu puzderie de broaște și chiar cu …pește!  

———————————————————————————————————————————————————– 

Primăria municipiului, a declarat marți 4 august, primarul manager Nicolae Barbu, se va constitui parte civilă într-un proces pentru o suprafață de 4 hectare de teren situate lângă complexul ”LIDLL”. Acum D.N.A. face cercetări privind atribuirea acestui teren pentru firma care trebuia să construiască un Carrefour. Terenul era inițial destinat pentru construcția unui campus universitar și i s-a schimbat destinația, în mod arbitrar!

Giurgiuvenii vor pescui în ”buricul” municipiului

Au început lucrările … și a rămas doar o groapă în care  cresc pești . Pe această suprafață, dacă vom avea câștig de cauză în instanță, este posibil să construim un parc dendrologic, inclusiv cu o baltă pentru pescuit. Pentru a realiza acest lucru va trebui să obținem mai întâi modificarea hotărârii ințiale a guvernului, și apoi în loc de campus universitar ( n.red. – cum era inițial proiectat) să construim acest parc, mai ales că în niciun caz nu se va mai putea face niciodată campus universitar la Giurgiu – a mai precizat primarul Nicolae Barbu.

(Heliade CĂLIN)