Conform declaraţiilor primarului Nicolae Barbu, Guvernul Victor Ponta, susţine cu 90 la sută salariile persoanelor cu dizabilităţi şi indemnizaţiile pentru însoţitori.

Guvernul a adoptat această soluţie întrucât primăriile nu au bani pentru plata acestor salarii şi a indemnizaţiilor însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi. Până acum Guvernul subvenţiona aceste salarii şi indemnizaţii cu 75%, acum a crescut acest sprijinul la 90% şi este un lucru extrem de util. Banii vor veni să rezolve şi restanţele acumulate de primării. Sper ca până pe 11 octombrie să avem banii alocaţi de Guvern pentru a da şi diferenţa rămasă din luna august dar şi banii pentru septembrie, în aşa fel încât în această lună cei îndreptăţiţi să primească toţi banii odată – menţiona primarul municipiului, Nicolae Barbu.
Primăria Giurgiu a rămas fără surse financiare în acest an întrucât salariul minim pe economie a crescut de două ori, acelaşi lucru întâmplându-se şi cu indemnizaţiile însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi. Cele două măriri de salarii nu fuseseră prinse în bugetul Primăriei pe acest an. Deci, oamenii din Giurgiu trebuie să aibă încredere în noi, şi să fie convinşi că-şi vor primi banii meritaţi- a precizat primarul Barbu.
(Heliade CĂLIN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.