Conform declarațiilor primarului Nicolae Barbu, Guvernul Victor Ponta, susține cu 90 la sută salariile persoanelor cu dizabilități și indemnizațiile pentru însoțitori.

curs-voluntari-238

Guvernul a adoptat această soluție întrucât primăriile nu au bani pentru plata acestor salarii și a indemnizațiilor însoțitorilor persoanelor cu dizabilități. Până acum Guvernul subvenționa aceste salarii și indemnizații cu 75%, acum a crescut acest sprijinul la 90% și este un lucru extrem de util. Banii vor veni să rezolve și restanțele acumulate de primării. Sper ca până pe 11 octombrie să avem banii alocați de Guvern pentru a da și diferența rămasă din luna august dar și banii pentru septembrie, în așa fel încât în această lună cei îndreptățiți să primească toți banii odată – menționa primarul municipiului, Nicolae Barbu.

Primăria Giurgiu a rămas fără surse financiare în acest an întrucât salariul minim pe economie a crescut de două ori, același lucru întâmplându-se și cu indemnizațiile însoțitorilor persoanelor cu dizabilități. Cele două măriri de salarii nu fuseseră prinse în bugetul Primăriei pe acest an. Deci, oamenii din Giurgiu trebuie să aibă încredere în noi, și să fie convinși că-și vor primi banii meritați- a precizat primarul Barbu.

(Heliade CĂLIN) 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.