DSC_0325
La finalul conferinţei de presă de luni, 9 ianuarie, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a fost întrebat de jurnaliştii prezenţi dacă a început distribuirea cardurilor gratuite de călătorie pentru elevi.

Am stabilit procedura de lucru. În luna ianuarie, părinţii vor face cerere către conducerea şcolii respective, care va verifica dacă sunt întrunite condiţiile de prezenţă la ore de minimum 80% şi va completa săptămânal un tabel ce va fi trimis către Primărie. Noi îl avizăm şi îl transmitem operatorului de transport public local Liber Trans Com . Acesta a achiziţionat aproape 3000 de carduri pe care urmează a le  inscripţiona. Cardurile pentru elevi vor avea altă culoare faţă de cele pentru pensionari şi vor include numele elevilor şi fotografia acestora, a declarat edilul-şef.

De precizat este faptul că aceste carduri vor fi emise semestrial, iar costurile lor vor fi suportate 50% de către municipalitate şi 50% de către operatorul de transport public local. De asemenea, cardul de călătorie pentru elevi poate fi utilizat nelimitat, inclusiv pe perioada vacanţelor şcolare.       

(T. Nicolau)