Printre priorităţile acestei perioade pentru primarul comunei Vărăşti, Vasile Preda, se numără o acţiune mai specială: toaletarea pomilor de pe domeniul public. “De multe ori, atunci când plouă sau este furtună, aceşti copaci ne crează greutăţi, pentru că crengi din ei se rup şi afectează reţeaua electrică, nu de puţine ori, oamenii din comună fiind nevoiţi să stea în întuneric, din această cauză, până la sosirea echipelor de intervenţie de la Electrica. În plus, coroanele stufoase obstrucţionează şi iluminatul public din comună şi împiedică şi accesul pietonilor pe trotuare, expunându-i la accidente… De aceea, am decis să începem această acţiune, pe care o realizăm cu angajaţii Primăriei… Am avut unele probleme cu anumite persoane din comună, care s-au împotrivit acestei acţiuni, fără a avea, însă, argumente, dar am încercat să aplanăm orice conflict pe această temă”, spune primarul comunei Vărăşti, Vasile Preda. În altă ordine de idei, primarul din Vărăşti spune că a reuşit finalizarea aprovizionării cu lemne a tuturor celor 4 şcoli din comună (două la Vărăşti şi câte una la Dobreni şi Obedeni), dar şi a Căminului Cultural. “În ultima perioadă, pe raza comunei s-a constatat o creştere a numărului de evenimente rutiere şi, de aceea, am decis instalarea unor opritori din mixtură asflatică pe drumul judeţean ce trece prin Vărăşti; facem acest lucru cu sprijinul Consiliului Judeţean şi la îndrumarea şefului Poliţiei Rutiere Giurgiu, Marian Popescu; intenţionăm să instalăm astfel de dispozitive în special în zona şcolilor şi a celorlalte instituţii din comună, unde, astfel, pietonii vor fi mai în siguranţă, pentru că şoferii vor fi obligaţi să reducă viteza… În plus, am reuşit presemnalizarea tuturor trecerilor de pietoni de pe raza comunei, în aceeaşi idée, a unei siguranţe sporite pentru pietoni”, ne-a declarat Vasile Preda. Printre proiectele de viitor ale Primăriei Vărăşti se numără înfiinţarea unui parc la Obedeni, pentru care s-a realizat, deja, licitaţia, proiectul fiind finanţat de Agenţia de Protecţie a Mediului. În plus, Primăria are depus, la Ministerul Economiei, un alt proiect, pentru introducerea reţelei de gaze naturale în comună, existând, deja, multe persoane interesate de concesionarea domeniului public pentru realizarea acestei investiţii. “Un alt proiect pentru care sperăm să obţinem finanţare este cel ce vizează montarea de panouri solare la şcoli şi la Căminul Cultural; dacă vom reuşi realizarea acestui proiect, vom scuti cheltuieli importante, şi aici mă refer la cheltuielile cu energia electrică pentru instituţiile din comună, dar şi pentru iluminatul public”, ne-a mai declarat primarul Vasile Preda.

Ca şi alţi colegi din judeţ, şi primarul din Vărăşti aşteaptă cu nerăbdare rectificarea bugetului, sperând să mai obţină ceva bani, mai ales că şi aici au rămas, încă, multe probleme de rezolvat, cea mai importantă fiind asfaltarea a circa 50 de kilometri de străzi pe raza comunei.

C.M.

6 COMENTARII

 1. Alte minciuni ale primarului Sile! „Toaletarea” pomilor se face prin taierea lor de jos, pentru ca asa se practica in Romania, se starpeste si ultima urma de verdeata. Cei care s-au impotrivit nu au fost de acord cu taierea totala a pomilor, recomandand „angajatului” primariei sa taie doar coroana stufoasa a pomilor. Dar acest lucru ar fi insemnat mai multa munca si mai multa motorina „irosita” care normal nu s-ar mai fi furat…. Iar „parcul din Obedeni” este doar o poveste de adormit…prostimea!

 2. NU CUMPARATI TERENURI IN DOBRENI!!!

  va luati mare teapa satul este plin de tigani care va fura tot,primaria nu face nimic,taranii de acolo arunca gunoaiele peste tot.

 3. Are dreptate velcea!!!
  Am luat un teren acum 3ani la intrare in dobreni cu speranta
  sa fac o casa,dar dupa ce m-am intors din Franta cu bani pt casa
  m-am sucit mai bine pierd 3000e decit 30000,pe terenul meu numsi
  gunoaie cit vezi cu ochii,nimic nu sa schimbat.

 4. de acord cu velcea!!!
  acest sat este de fapt o groapa de gunoi,am vrut sa cumpar un teren in apropiere de buc cind am vb cu vinzatorul la tel imi spune ca se va face se va drege…dupa 2 ani de la aceasta treaba tot la fel este si acum locul respectiv ba mai plin de gunoaie!!!
  acelasi sfat NU CUMPARATI TEREN IN DOBRENI!!!

 5. Din cauza primarului care este o javra. Nimic nu face. Ce a favcut pana acum a facut pentru el.nici contract cu firma de gunoi nu mai are. Nimic. Rusine sa ii fie. Mincinos si mizerabil.

 6. Eu vreau sa vorbim si despre agenti de politie de la Varasti Giurgiu ,credeti ca ei sunt mai departe ? Stiti cate furturi nu au fost Inregistrate ? Foarte multe – eu am dovada – de ce oare ?
  Vreau sa va spun ca Agentul DRAGAN ZAMFIR ( zis FIRICA )CENUSA RADU si STOICA CLAUDIU are doua dosare la parchet din partea mea,unul pentru abuz In serviciu iar al doilea pentru neecsecutarea sarcinilor de serviciu . Iar CENUSA RADU care a fost mutat disciplinar mai are Inca 2 dosare unul In legatura cu accidentul de la Dobreni iar celalalt cu problema de acum o luna cand a tras cu pistolul . Agentul CENUSA RADU chiar daca a fost mutat eu am sa urmaresc cele 4 dosare ale sale. Vom vedea In viitorul f.f.apropiat ca vor iesi mai multe aspecte la suprafata despre agenti de politie de la Varasti si sa vedem cine Ii tine la acest post fara sa ia masuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here