dumitru_beianu_caldura_99612100Aşa cum vă promiteam cu două săptămâni în urmă,  continuăm să  denunţăm o serie de lucruri dovedite de organele de anchetă ale statului, dar care, din motive neînţelese de noi, zac prin sertare, departe de ochiul opiniei publice,  fapte reprobabile ale unor indivizi ce umblă travestiţi în costume de politicieni, mimând onestitatea şi  corectitudinea în acelaşi mod în care mimează că gândesc şi că simt ceva pentru noi toţi, cetăţenii  acestei comunităţi.

Începem prin a vă reda un raport de evaluare (30570/G/II) din data de  15.06.2012, al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în care se  precizează  faptul că    publicaţia  la care redactor şef  era la acel moment , administratorul  de astăzi  al Televiziunii  ”Valahia”, Mariana Mitroi, primea de la  Consiliul Judeţean Giurgiu (condus la acea vreme de Dumitru Beianu), contracte fără număr, fără număr…De ce ? Vom afla imediat …  În concluzie putem deduce că încă de pe atunci relaţia celor doi, nu era doar una de simpatie, ci şi una de… interese!

Pentru că numărul contractelor este,  aşa cum precizam, semnificativ, ne este destul de dificil să le enumerăm pe toate. (Le vom prezenta în instanţă în cazul în care vom fi daţi în judecată după cum suntem ameninţaţi) Ce trebuie reţinut este faptul că aceste contracte  erau încheiate de publicaţia mai sus amintită atât cu  Consiliul Judeţean cât şi cu alte  unităţi subordonate acestuia. În realitate,  cu toate unităţile subordonate instituţiei mai sus amintite!  Pentru a înţelege  cât de mare era, la acea oră, generozitatea preşedintelui CJ, Dumitru Beianu, vă putem spune doar că  în anul  2010 totalul valorii facturilor emise  de către Consiliul Judeţean (fără celelalte unităţi subordonate)  era de 7.140 lei!

Este adevărat, o valoare   modică faţă de cea a contractului încheiat la începutul anului imediat  următor  (nr. 145/ 03.03.201)  ce se ridica la 144.474 lei!! E altceva, nu-i aşa?  O sumă frumuşică, majoritatea contractelor având ca obiect: Serviciile de promovare a imaginii publice în paginile publicaţiei ”Cuvântul Liber”. Şi se pare că imaginea Consiliului Judeţean Giurgiu cât şi a preşedintelui acestuia, Dumitru Beianu, a  fost promovată cu succes din moment ce redactorul şef al publicaţiei, Mariana Mitroi, a devenit ulterior, dintr-o întâmplare (?) administratorul Televiziunii ”Valahia”, o televiziune ”de suflet” a domnului Beianu.

ANI mai contabilizează, în acelaşi raport, pentru alte 15 contracte, suma de 299.346, 65 lei!, bani viraţi în conturile aceluiaşi  ziar la care redactor şef, repetăm, era Mariana Mitroi, cea care aşa cum relevam în materialele noastre anterioare, a ajuns în cele din urmă dintr-o anonimă lucrătoare în presă,  administratorul unui trust media pe care Dumitru Beianu refuză să recunoască astăzi  că ar fi fost creaţia domniei sale.

Precizăm că aceste contracte au făcut  ulterior obiectul cercetării ANI  dispunându-se  şi măsurile legale. Cu siguranţă vor fi mulţi care se vor întreba:  dacă aceste contracte s-au derulat ilegal de ce aceia care le-au aprobat,  factori de decizie din Consiliu Judeţean, nu au răspuns încă în faţa legii?  Ceea ce  s-a constatat a fi imoral, ulterior dovedindu-se că a fost şi ilegal, constă tocmai în lejeritatea cu care preşedintele de atunci al Consiliului Judeţean, cu sprijinul tacit al unor consilieri judeţeni,  a virat  milioane de lei în conturile unor publicaţii fără performanţe notabile. Evident că aceste publicaţii nu erau conduse de nişte persoane fără influenţă, ci foarte apropiate preşedintelui CJ, Dumitru Beianu. Dar surprizele nu se opresc aici… Vă promitem că vom continua!

Aşteptăm deocamdată, cu nerăbdare,  jignirile,  acuzele şi înjurăturile pe care  ne-am obişnuit să ni le trimiteţi, d-le co-preşedinte de partid ”liberal” (ha-ha, ce glumă bună!), prin intermediul facebook-ului d-stră  preferat, unde zburdaţi online, dând ”like-uri”!

Redacţia ”Jurnal giurgiuvean”