DSC06616Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, în doua  autocare și un autoturism care veneau din Turcia, peste 500 articole vestimentare şi 119 flacoane de parfum inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute…

 În zilele de 29 si 30 iulie, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalitățile de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, asupra pasagerilor din două autocare și un autoturism care circulau pe ruta Turcia – România.

            Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentele marfă, ascunse în pungi de plastic de culoare neagră, 545 articole vestimentare şi 119 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că proprietarii bunurilor sunt doi cetățeni turci si un cetățean român. Aceştia au declarat că au cumpărat bunurile de la diverse persoane din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le comercializa pe piaţa din România.

Bunurile, în valoare totală de 73.950 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevazută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998. Lucrările penale au fost preluate spre instrumentare de către ofiţerii de poliţie din cadrul S.P.F Giurgiu.

(Jurnal)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here