Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu  au descoperit ascunse într-un autocar sute de pachete de ţigări şi aproape o mie de  flacoane cu parfum pe care două persoane au încercat să le introducă ilegal în ţară.

 Joi 9 octombrie, ora 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu , în urma controlului amănunţit efectuat pe sensul de intrare în ţară, la un autocar care efectua curse pe ruta Turcia – România, au descoperit în cala acestuia, în mai multe pungi din plastic, 660 pachete de ţigări şi 968 flacoane cu parfum, toate inscripţionate cu numele unor firme cunoscute.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că ţigările aparţin cetăţeanului turc Hamit O., în vârstă de 45 de ani, şoferul autocarului, iar parfumurile aparţin cetăţeanului român Cornel P., în vârstă de 43 de ani, pasager al autocarului. Persoanele au declarat că au cumpărat bunurile din Istanbul – Turcia cu scopul de a le comercializa în diferite pieţe din România.

Existând suspiciunea că bunurile nu sunt timbrate corespunzător, respectiv sunt contrafăcute, produsele în valoare de 135.740 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de  deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete, respectiv punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărcii înregistrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.