20130908_213146Apărută, cu mare discreție, în arealul comercial al municipiului, mica brutărie din complexul comercial de pe șoseaua București (Paty Bar), a dorit de la început să ne ofere surprize. Pe lângă cele plăcute, legate în principal de faptul că giurgiuvenii din zonă se pot bucura de un sortiment mai variat de pâine proaspătă, adică și altceva în afara binecunoscutei franzele albe, au început să apară însă și surprizele mai puțin digerabile. Una dintre ele este faptul că în preajma orei închiderii, de aici nu se mai poate cumpăra pâine. Scuza vânzătoarelor este aceea că nu le convine să rămână cu pâinea în stoc pentru a doua zi ?! Uitându-se se pare faptul că într-o afacere ”acolo unde este câștig este și pierdere!” Cetățenilor li se pare însă inadmisibil ca la o oră târzie să găsești pâine la un butic de alături, ba chiar (de ce nu?), la o mercerie, iar la brutărie ioc! Dacă cei de aici chiar nu vor să piardă nimic, propunem ca de mâine să vândă ace, brice și… orice altceva, dar numai pâine nu! În orice țară civilizată pâinea rămasă pentru a doua zi, ori scade la preț, ori este distribuită către căminele cu persoane instituționalizate.

O a doua surpriză sunt produsele de patiserie comercializate prin brutărie. Sărățelele sunt, după cum reclamau niște cumpărători, de fapt niște baghete solidificate, potrivite mai degrabă de testat dentiția, în timp ce ștrudelul este o chestie ciudată, în foitajul căruia găsești, cu puțin noroc, și câteva urme vagi cu umplutură de mere, produsul devenind foarte greu digerabil, dacă nu este proaspăt. (Produsul l-am încercat și noi, reclamația confirmându-se!). În concluzie întrebarea cetățenilor, adresată prin intermediul nostru, celor din brutărie este: dacă vor găsi aici pâine proaspătă la orice oră sau dacă este mai bine să se reorienteze spre alte unități de vânzare a acestui produs? (Redacție)

11 COMENTARII

  1. Problema nu este ca nu au paine dupa o anumita ora, ci faptul ca dupa ce iau banii pun mainile direct pe paine. Am fost o singura data si dupa ce am platit a vrut sa-mi dea painea pe care a pus aceeasi mana in care tinuse banii. Eu niciodata nu am mai intrat acolo si am sfatuit si pe altii sa nu o faca decat daca vor sa se imbolnaveasca…

  2. Eu cumpăr pâine şi alte produse de la această brutărie. Produsele sunt OK. Cei care faceţi comentariile probabil că preferaţi pâinea cu mulţi afânători şi alte prostii băgate în ea. Eu prefer pâinea mai naturală, iar cea de la această brutărie este mai aproape de natural. Nu am nici o chestie nu nimeni din conducerea acestei brutării şi nici nu sunt angajată a acestei brutării. Sunt un simplu cetăţean consumator al acestor produse. Am cumpărat pâine chiar şi la orele 22 (într-adevăr nu mai aveau decât câteva produse) dar în cursul zilei găseşti multe sortimente de pâine. Cumpăraţi şi vă veţi convinge. Eu prefer pâinea care seamănă cu o rădăcină de copac, au pâine cu seminţe, pâine cu secară, tot felul de combinaţii. Î-mi plac foarte mult. Iar vânzătoarele sunt super, folosesc mănuşi de unică folosinţă. M-am bucurat când au deschis această brutărie şi sper să fie deschisă pentru mulţi ani de acum înainte. Felicitări celor ce s-au gândit să deschidă această brutărie în zona Pati Bar, iar cei nemulţumiţi, treaba lor. Nu poţi mulţumi pe toată lumea

  3. Sa fie o intamplare ca firma respectiva nu a avut pana acum niciun fel de publicitate in paginile Jurnalului!? Poate acum… dupa ce le capteaza atentia… Nu asa procedeaza orice ziarist mai acatarii…: Nu vrei sa dai si tu ceva… lasa ca scriu de tine ”naspa” … si ca sa ma linistesc cumperi tu ceva spatiu la mine in fituica… Stau si ma gandesc ”Cat NU a vrut sa dea Ambrozie?”

  4. Cui nu-i place, sa pună mana sa își facă singur pâine. Asa ar fi normal si moral. Dar ce mai este normal sau moral in lume? Anormalul si imoralul tind sa devină obligatorii. Uitam de bunicile care se sculau dimineața devreme, framantau, gateau, cresteau singure copiii si apoi nepotii. Astăzi, mamele si tatii nu mai au timp sa își crească copiii pentru ca muncesc precum robii pentru o pâine. Copiii le sunt crescuti si educati de statul corupt care va accepta căsătoriile homosexuale, infierea copiilor de către homosexualii cuplați; pâinea ne-o fac alții, muraturile le cumpăram, porcul, găina „cresc” in hipermarketuri…. Nu mai facem nimic. Muncim si mâncăm. Atât. Ce viața!

  5. Vremea cand bunicile noastre isi permiteau sa stea acasa si sa framante a trecut, unele dintre noi mai avem si serviciu, este dificil cand ajunngi acasa dupa orele 18 sa te apuci sa faci paine. Si in fond este alegerea mea daca vreu sa cumpar sau nu, in sa atata timp cat plaqtesc merit sa fiu respectata. Si sa fim seriosi painea aia nu este nici pe departe extraordinara iar faptul ca doamnele care o servesc nu folosesc manusi este o problema.

  6. ceea ce era cu adevarat de laudat la acest articol consta in excelenta ideea ca painea ramasa sa fie donata unui azil sau unei case de tip familial.Dar nimeni nu mai este atent la esenta ci la ce scandal poata sa iasa din acest articol. Dar se pare ca multi se gandesc mai profund la cifra de afaceri a acestui manager decat la esenta articolului

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.