”Rectificarea bugetară s-a făcut  pe criterii politice…” (Vasile Mustățea)

Președintele CJ Giurgiu, Vasile Mustățea,  răspunzând recent la întrebările jurnaliștilor, menționa printre altele:  Eu nu negociez cu nici un șef de partid aplicarea legilor! – așa cum ar fi vrut consilierii PSD când și-au dat seama de greșeala făcută. Am luat toate măsurile necesare și nu am lăsat bolnavii de HIV- SIDA fără medicamente, așa cum se putea întâmpla pentru că nu au vrut ei să aprobe rectificarea bugetului județean! Nu puteam să las fără bani nici persoanele cu dizabilități, așa cum au vrut domnii de la PSD! Am rectificat bugetul CJ pe semnătura mea, și astfel am rezolvat situația blocată de social democrați și aliații lor! Dacă am încălcat legea – să mă bage în pușcărie – dar eu nu pot să accept să moară o persoană pentru că nu are medicamente! O să vedem ce o să-mi facă! Până atunci vă asigur că bolnavii au avut și au medicamente, iar persoanele cu dizabilități și-au primit banii. Ar fi fost un abuz în funcție din partea mea doar dacă lăsam oamenii să moară, așa că, nu i-am lăsat!.

Președintele CJ Giurgiu,  mai declara că la nivel de țară rectificarea bugetară s-a făcut pe criterii politice. Când am fost senator am verificat personal la Ministerul Finanțelor formula după care se repartizează banii județelor. Principalul criteriu de acordare este capacitatea financiară, indice calculat în funcție de impozitul mediu de venit/locuitor. Județul Giurgiu este la acest capitol între ultimele trei locuri pe țară, de la coada clasamentului. Ca atare, atunci când se alocă fonduri ar trebui să fie între primele trei județe pe țară!!! Dar, Ordonanța Guvernului prin care s-a făcut rectificarea bugetului de stat și Anexa nr. 4 cu sumele alocate județelor pe 2014 din sume defalcate plasează județul Giurgiu pe penultimul loc pe țară, alocându-ni-se doar 477 milioane lei. Bani mai puțini decât județul nostru a primit doar Ilfovul, care … culmea a primit o rectificare cu minus, adică mai puțin cu 62 milioane de lei! Dacă nu se alocă bani județului Giurgiu cei de la PSD cred că suferă Vasile Mustățea! Nu domnilor, suferă locuitorii județului, adică cei care v-au ales în 2012! Le-am explicat și lor, și celor din puterea de la București, că noi cei de la Consiliul județean nu avem taxe și impozite de încasat. Cu toate acestea, nimeni nu ne bagă în seamă doleanțele. Banii pe care i-am primit la ultima rectificare sunt doar pentru asigurarea protecției sociale, dar totuși și aceștia sunt prea puțini, domnilor guvernanți!

Eu nu mă victimizez, a conchis președintele Consiliului județean, dar oamenii din județul Giurgiu trebuie să știe cine votează politic și cine nu. Domnilor ziariști, vă rog să informați corect populația, ca să știe toată lumea adevărul, și cine votează politic dar și cine votează pentru cetățeni, în ședințele Consiliului județean. La rectificarea bugetului consilierii județeni n-au voie să comenteze. Conform legii, ei doar iau la cunoștință despre acest act, care este Hotărârea Guvernului! Pentru mine este clar, s-a dat ordin să nu treacă proiectele respective. Au fost doar proiecte tehnice pentru oameni și nu politice, cum au crezut cei de la PSD și PRL! Pe viitor CJ va funcționa ca și până acum, întrucât consilierii județeni au jurat în 2012 să respecte interesele cetățenilor și nu pe cele ale partidului din care provin, sau interesele personale. Ca atare, nu trebuia să fac niciun fel de compromis, și nu voi face nici de acum încolo dacă se urmărește încălcarea legii!

(Heliade CĂLIN)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here