Iată cine  veghează asupra constituționalității legilor într-un stat democratic. După  sintagma la ” vremuri noi, tot noi”,  care ne-a demonstrat că personalitatea cameleonică este  cheia succesului în  politica românească, constatăm cu stupoare  că cel ce-l slăvea pe iubitul conducător, dedicăndu-i cărți,  astăzi este   mintea luminată a democrației ,  „garantul   supremaţiei Constituţiei ” și implicit al statului democratic! 

Întrebat despre cartea de propagandă dedicată Partidului Comunist Român pe care a scris-o, Preşedintele Curţii Constituţionale; Valer Dorneanu , a  răspuns că a scris cartea în 1981 pentru că atunci avea altă concepţie despre viaţă, informează Romania Liberă.

Valeriu Dorneanu  susține faptul că  presa aduce în discuţie o carte care nu mai reprezintă nimic astăzi şi că nu vede de ce ar trebui să dea un răspuns legat de acest subiect: „Vă spun ceva cu toată sinceritatea. Indiferent ce vă spun eu, după cum vă legați de o carte care nu mai reprezintă nimic și care a fost scrisă atunci, dumneavoastră tot ce vreți o să scrieți. Așa că nu văd de ce m-aș strădui să vă dau un răspuns. Nu vă supărați…”, a declarat preşedintele Curţii Constituţionale.

Acesta a mai precizat că scopul pentru care a fost adusă în discuţie cartea sa este pentru a „înţepa un om”.

„Puteți scrie ce vreți, pentru că dumneavoastră unde bateți tot acolo vreți să ajungeți. Dacă v-ați legat de cartea aceasta, e clar că ați făcut-o ca să găsiți ceva. Să înțepați pe un om. E o carte care a fost scrisă atunci. Vedeți și dumneavoastră, toți ce care au scris atunci, ceea ce au scris. Tot conținutul acelei cărți se referă la rolul sindicatelor care era potrivit legii de organizare de atunci a sindicatelor și potrivit statutelor lor. Așa era legea atunci”, a mai precizat acesta.

Cartea scrisă de preşedintele Curţii Constituţionale, Valeriu Dorneanu este una de propagandă sindicală,  ce conţine citate din discursurile  fostului dictator Ceauşescu, dar şi o prezentare a României anilor ’80, sub o realitate mistificată.

(Jurnal)