20160423_124006Sâmbătă, 23 aprilie, la prânz,  în cadrul unei ceremonii dedicate zilei patronului Municipiului Giurgiu, Sf. Gheorghe , la care au participat  atât staff-ul Primăriei Giurgiu, cât și al unor instituții locale , cărora li s-au alăturat și majoritatea candidaților  la funcția de primar  al orașului, la viitoarele alegeri,  președintele Consiliului județean Giurgiu, Vasile Mustățea a primit din partea Episcopului de Giurgiu, PS Ambrozie, cea mai  mai înaltă distincție acordată de către Patriarhia României.

Este vorba despre Ordinul Ștefan cel Mare și cel Sfânt . Acest Ordin este  distincția supremă a Bisericii Ortodoxe fiind conferită pentru merite excepționale în toate domeniile de activitate întru binele Bisericii și credinței ortodoxe și totodată pentru aportul manifestat  în dezvoltarea relațiilor interbisericești, cu organele de stat și instituțiile publice. 

  Politicianul giurgiuvean a fost răsplătit astfel – așa cum spunea PS Ambrozie – pentru contribuția pe care a avut-o față de Biserică în întregul Episcopiei Giurgiului,  pe parcursul  întregului său mandat de până acum, pentru interesul manifestat față de lăcașurile de cult de pe  întregul cuprins al județui Giurgiu.

(Jurnal)

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.