vasile-mustatea-presedintele-consiliului-judetean-giurgiu-in-vizorul-procurorilor-dna-70264-1

 

 Vădit indignat de mai multe știri apărute în publicațiile online, obediente PSD Giurgiu, dar mai ales de afirmațiile făcute în ultima conferință de presă a acestui partid de către purtătorul de cuvânt al social democraților, Răzvan Cuc, președintele Consiliului Județean, Vasile Mustățea, a organizat luni 11 mai o conferință specială de presă pentru a lămuri aceste aspecte, care induc în eroare opinia publică și nu numai.

Doresc să lămuresc odată pentru totdeauna definitiv problemele legate de Spitalul Județean Giurgiu- a declarat președintele CJ Giurgiu –  întrucât au apărut foarte multe comentarii nepertinente în presa aliată PSD –ului, cărora li se adaugă și afirmațile domnului Răzvan Cuc care face o campanie deșănțată în legătură cu Spitalul Județean. Vă spun eu adevărul curat. Se știe că s-a schimbat sistemul de finanțare la spitale, și că acum banii vin de la C.A.S.  în funcție de numărul de paturi pentru internări permanente, pentru intrenări de zi, pentru boli cronice și pe programele naționale. Spitalul județean are aprobat de Ministerul Sănătății 615 paturi în organigramă, și finațare doar pentru 415! Ca atare spitalul are un deficit de finanțare, noi Consiliul Județean aprobându-i sume importante pentru utilități (energie electrică, apă etc). Nu se mai putea asigura hrana bolnavilor și reactivii pentru analize de către CJ, întrucât noi nu mai puteam aloca legal bani pentru că ar fi însemnat deturnare de fonduri! În această situație i-am cerut managerului spitalului să facă un material special pentru a putea să cer sprijin la ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu. Acest material i l-am dat vicepreședintelui Cristian Marciu și i-am cerut să mergem împreună la domnul Bănicioiu. Mi-a zis că i-l dă lui Nicolae Bădălău și … după 10 zile n-am primit nici un răspuns! În ultimul moment m-am hotărât să-l sun pe deputatul Nicolae Florian ca să mă ajute, iar dânsul a  marjat imediat la această solicitare. În afară de domnul Nicolae Florian la domnul Bănicioiu a mai fost cu mine și președintele Sindicatului Sanitas, care avea o informație locală că Spitalul ar putea fi declasat la statutul de spital municipal, prin reducerea numărului de paturi! Domnul Ministru a înțeles situația și ne-a ajutat.

Atât eu – a  mai spus Vasile Mustățea – cât și Nicolae Florian i-am precizat că n-am venit la dânsul politic, ci pentru rezolvarea problemelor comunității. Pe mine și pe Florian nu ne-a unit niciun interes politic. Am făcut de fapt ce trebuie să facă orice politician. Ministrul Bănicioiu a fost receptiv și mi-a spus că în 2010 județul Giurgiu a fost dezavantajat atunci când s-a aprobat numărul de paturi finanțate. Atunci a fost o eroare și ne-a promis că încercă să ne mărească acest număr. Ne-a promis să aloce 25 de miliarde de lei pentru Spitalul Județean, iar formula tehnică am găsit-o împreună. PSD Giurgiu și Răzvan Cuc habar n-au de această formulă, în plus purtătorul de cuvânt nici nu știa câte paturi sunt finanțabile acum! Mai grav era că la Giurgiu apăruse recent și o clinică privată cu 17 paturi finanțabile, și astfel se redusese numărul pe județ, ajungându-se la 396 de paturi! Aceasta este povestea reală. La întâlnirea cu Ministrul Sănătății a participat și managerul Spitalului județean, la cererea domnului ministru.

Trebuie să mai recunosc public și faptul că ministrul Bănicioiu face parte din categoria miniștrilor care se țin de cuvânt, și-și respectă promisiunile. Și așa cum am precizat deja și în ședința Consiliului județean  Spitalul Județean Giurgiu a primit 25 de miliarde de lei, și 20 de paturi sulimentare finanțabile, paturi care aduc și ele un plus de bani la finanțarea spitalului județean, deși unii ar fi vrut să fie repartizate la alte spitale din teritoriul județului. Nicolae Bădălău, a mai precizat Vasile Mustățea, nu a făcut niciun demers la Ministrul Sănătății, așa cum susține Răzvan Cuc! Eu n-am vrut să laud niciun membru al PSD, dar în ceea ce îl privește pe Nicolae Florian , apreciez că s-a dezbrăcat de haina politică și acest mod de manifestare consider că face bine pentru comunitate.

N.Red. Amănunte incendiare despre soarta Spitalului Județean Giurgiu și despre o serie de uneltiri  pesediste puteți afla din ediția print a publicației noastre de vineri 15 mai.

(Heliade CĂLIN)