Zilele trecute, directorul-președinte al Casei județene de Asigurări de Sănătate Giurgiu, Marin Constantin, a dorit să facă o declarație ( în exclusivitate), publicației noastre, răspunzând astfel speculațiilor făcute în ultima vreme pe un blog local.

De mai bine de doi ani de când sunt la CJAS Giurgiu nu am abordat niciodată teme politice. Asta pentru că singura noastră politică este sănătatea cetățenilor , Casa neavând culoare politică,  cum nici asiguratul nu are...ne spunea Marin Constantin. M-am hotârât să am această ieșire în presă deranjat de presiunea pe care un site ( n.red. – ”Giurgiu pe surse”- blogul lui Claudiu Cimpoieru), o exercită asupra câtorva conducători de unități din municipiu, printre care și asupra persoanei mele. Individul acreditează ideea că din nu știu ce surse ar fi aflat că atât eu cât și alți directori de instituții locale ,  vom fi schimbați din funcții. O afirmație care deși nu a fost luată prea mult în seamă, a deranjat întregul colectiv al instituției pe care-l conduc, declarându-mi că prin aceste zvonuri cineva are interesul ca imaginea noastră să fie discreditată. Se mai spunea pe blogul cu pricina că directorul CJAS Giurgiu, adică subsemnatul , este un foarte apropiat al președintelui CJ Giurgiu, Vasile Mustățea și că aș fi membru PNL. Da, sunt membru PNL. E ceva rău în asta? Sau, mai bine zis, am fost , până acum ceva timp. Mă folosesc de acest pretext , iată,  pentru a mărturisi faptul că în viitor, personal îl voi susține pe Călin Popescu Tăriceanu. Lucru pe care l-am recunoscut și președintelui Mustățea. Îl respect pe dl. Vasile Mustățea, dar asta mi-este opțiunea în acest moment…Am hotărât acest lucru și datorită faptului că eu vin dintr-un colegiu  (n.red. – colegiul 4) unde dl. Daniel Chițoiu, un om pe care îl admir,  se află la al doilea mandat . Ne cunoaștem foarte bine, și modul prin care a fost înlăturat mi s-a părut exagerat…

Vorbind despre noua sa opțiune politică, Marin Constantin ne-a mai spus: Cred că perioada în care Călin Popescu Tăriceanu a fost premier a fost perioada cea mai prosperă de până acum. De aceea dați-mi voie să cred că sub conducerea sa acest lucru se va repeta. Un alt aspect este acela că atunci când am fost propus la Casă,  propunerea a venit din partea USL, respectiv a PNL. Între timp în Partidul Liberal s-a rupt ceva… Eu unul nu mai regăsesc aici prea mulți decidenți ce ar putea aduce stabilitate. Iată de ce am încredere că Partidul d-lui Călin Popescu Tăriceanu (PLR) ar putea continua proiectul început, odată cu crearea USL-ului.  Am văzut foarte mulți oameni nemulțumiți de ruperea USL… Întorcându-mă la funcția mea din CJAS declar încă o dată că aici întotdeauna a primat asiguratul; n-a fost vorba niciodată de politica vreunui partid. Așa că nu cred că este momentul de a vorbi despre competență profesională , sugerând  cetățenilor cine ar trebui să fie înlocuit și cine ar trebui să rămână pe posturi, în funcție de simpatiile și antipatiile noastre… În concluzie sper să fie ultima dată când mai fac declarații politice, lucru pe care astăzi am decis să-l fac , așa cum am spus, deranjat de speculațiile, fără temei, de pe un blogo. Până la urmă fiecare dintre noi are dreptul la propriile sale opinii, iată de ce am recurs la această declarație și vă mulțumesc pentru faptul că mi-ați oferit șansa de a o expune în spațiul public – a mai spus Marin Constantin, președintele- director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Giurgiu.

Aflând că directorii  Caselor de Asigurări de Sănătate sunt obligați să susțină, la fiecare trei luni, un examen de evaluare profesională, alături de care trebuie depus și un raport minuțios de activitate,  am reușit, prin mijloace jurnalistice să obținem ultimul rezultat al președintelui Marin Constantin. Rezultatul arată astfel : Nota obținută de directorul -președinte al CJAS Giurgiu este 4,99 din punctajul maxim de 5! Fără comentarii… (T Florian)