Presedintele-Consiliului-Judetean-Giurgiu--Vasile-Mustatea-a-demisionat-Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Vasile Mustăţea, a participat vineri, 12 septembrie, la o conferinţă de presă a Organizaţiei judeţene a PNL Giurgiu unde, după cum afirma a demascat matrapazlâcurile comise la nivel naţional şi local de reprezentanţii PSD, Liviu Dragnea, Prefectul judeţului, Nina Crişu şi senatorul social democrat Nicolae Bădălău.

Tot acesta mai spunea: Zilele trecute prefectul Nina Crişu a chemat la dânsa toţi primarii din judeţ pentru a le prelucra Ordonanţele  28 şi 55/2014. La finalul acţiunii a spus că la dânsa se vor centraliza situaţiile privind nevoile Unităţilor Administrativ Teritoriele (UAT –Primării) şi cu noii aleşi locali. Nu este corect, întrucât acest lucru nu intră în atribuţiile prefectului. Prefecta ar fi trebuit să facă această instruire cu secretarii UAT-urilor întrucât la ei se depun cererile privind migraţia politică, şi nu cu primarii! Ce-a făcut prefectul judeţului se cheamă abuz în serviciu şi pentru aceasta, a declarat Vasile Mustăţea, îi voi face plângere la Comisia de Abuzuri din Camera Deputaţilor.

Preşedintele CJ Giurgiu s-a arătat totodată  vădit indignat  de prevederile Ordonanţei 55, privind migraţia aleşilor locali, declarând că aceasta este total nedemocrată. PSD dacă dorea să legifereze migraţia politică putea să o facă,  dar să fie pe perioadă nedeterminată şi nu doar pe 45 de zile, ca să avantajeze doar partidul aflat la guvernare! Ştiam din popor, că pe vremuri ”Haiducii luau de la bogaţi şi dau la săraci!” Azi PSD ia de la toţi şi nu dă la nimeni! De ce prima dată au zis că aleşii se pot transfera politic în 10 zile şi apoi au dat 45 de zile? – este o întrebare care ascunde multe lucruri urâte. ”O altă ”dilemă” o constituie prezenţa la sediul PSD Giurgiu a tuturor primarilor din judeţ! Ce caută ei acolo? Ce să le spună PSD, că le dă bani dacă trec la ei?! Nu este moral. ca un senator, Nicolae Bădălău, să facă acest lucru. Este un abuz în funcţie. Bădălău, ca parlamentar, trebuie să facă interpelări în Parlament pe această linie a alocării fondurilor către UAT-uri, că doar nu distribuie PSD-ul banii! De fapt, Ordonanţa 28/2014 prevede la art. 4 că fondurile se alocă în baza propunerilor preşedintelui CJ. Anul acesta PSD a adăugat la acest articol un sub punct (4.1) care spune că primarii se pot adresa direct Ministrului Dezvoltării. De ce? A avut cumva judeţul Giurgiu urgenţe de genul inundaţii, cutremure, război etc, pentru a face acest lucru?! Dacă se va aloca în judeţul Giurgiu un singur leu fără ştirea mea atunci voi ataca această decizie la Curtea de Apel şi pe iniţiatorul ei Liviu Dragnea!”

Preşedintele CJ, a menţionat că judeţul Giurgiu a fost sărac şi când a fost prefect Nicolae Bădălău şi aşa este şi acum, când e mai sărac chiar şi de cât judeţul Vaslui! Banii nu se pot aloca în judeţe pe criterii clientelare, aşa cum face PSD! În nici un caz un primar nu trebuie să primească atâţia bani cât cere el la sediul PSD! În lege sunt criterii clare după care se acordă banii pentru dezvoltarea UAT-urilor şi aceste criterii trebuie respectate. Dacă judeţul Giurgiu este sărac, aşa cum spune şi PSD Giurgiu, atunci de ce Victor Ponta i-a dat cu 25% mai puţine fonduri decât primea pe vremea Guvernului Boc?! Oare de ce nu i-a spus Bădălău lui Ponta să dea mai mulţi bani acestui judeţ, că este cel mai sărac!? Vasile Mustăţea  a mai precizat că în rolul său de preşedinte al CJ, doreşte să vină cât mai mulţi bani în judeţ, dar ei trebuie să vină conform legii, pentru că din aceste motive s-a făcut Revoluţia în 1989!

Am fost zilele trecute la Direcţia Finanţelor şi mi s-a spus că nu mai sunt bani la Ordonanţa 28/2014 întrucât s-au repartizat toţi în luna mai. Atunci, nu este clar că PSD Giurgiu îi minte pe primari! Solicit Guvernului, a mai declarat Vasile Mustăţea, să repartizeze toţi banii în mod transparent, prin hotărâre publicată în Monitorul Oficial şi nu prin Ordin de ministru. Când am fost eu prefect toţi bani se dau la nivelul judeţului prin Hotărâri de Guvern şi nu prin Ordin de ministru, care nu se publică în Monitorul Oficial. Astfel, astăzi nu ştie nimeni cât dă şi cui dă Liviu Dragnea bani! Ca prefect, eu am dat bani la toţi primarii din judeţ, fără discriminare pe culoare politică – aşa cum face PSD-ul acum! Pe vremea mea doar primarul din Joiţa, domnul Jipa, nu mi-a făcut solicitări de fonduri şi nu a primit. În rest, repet, toţi primarii au primit fonduri indiferent de partidul din care făceau parte. Rog pe toată lumea să reţină un lucru normal: ”Banii ţării nu se împart la sediul PSD Giurgiu, ci ei se împart la nivel guvernamental”. Din păcate, în Giurgiu se întâmplă lucruri foarte grave şi se fac multe abuzuri, care sunt tolerate chiar şi de Victor Ponta!

În finalul intervenţiei sale preşedintele CJ, Vasile Mustăţea, a declarat că în curând va convoca o şedinţă de consiliu în care va vedea toată lumea cine deţine majoritatea în acest for. Prin această declaraţie preşedintele liberal a dorit să infirme zvonul lansat de senatorul Bădălău, precum că PSD are de acum majoritatea în CJ Giurgiu. Preşedintele CJ a mai spus că deja consilierul judeţean al PPDD, Viorel Dobrotă, a trecut la PNL Giurgiu, iar că ecologistul Constantin Buduru, care este director la Direcţia Administrativă, se află în aşteptare ca şi consilierul pepededist Stelică Mardare.                    Heliade CĂLIN