În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Giurgiu de joi, 23 ianuarie, preşedintele Vasile Mustăţea a răspuns dur la interpelarea consilierului Constantin Buduru, referitor la o negociere a acestuia cu conducerea PSD, ţinută în sediul instituţiei: „Nu am avut nicio negociere cu PSD privind împărţirea bugetului. Eu nu negociez acest lucru, nu negociez aplicarea legii. Eu împart bugetul CJ conform legii. Am participat împreună cu vicepreşedinţii Dumitru Gavrilă şi Cristian Marciu la o întâlnire  cu domnul Nicolae Bădălău şi Nicolae Barbu. Din partea mea, ele nu se pot numi negocieri. Ceea ce a spus primarul municipiului în conferinţa de presă de miercuri, 22 ianuarie, este o minciună frustrantă. N-am precizat niciun procent de 27% pentru primarii PSD, cum susţine dumnealui! Articolul 33 din Legea Finanţelor locale prevede ca prim criteriu plata arieratelor şi cofinanţările pentru proiectele locale. Nu am elaborat niciun proiect de buget. Bădălău mi-a solicitat 60% din suma alocată întregului judeţ pentru primarii PSD şi, separat, 38 de miliarde lei pentru municipiu!!! Deci, ar fi rămas pentru toţi ceilalţi primari doar 13% din bugetul CJ!
Nu poţi veni să ceri 450 miliarde lei pentru fonduri de cofinanţare, atâta timp cât nu ai contracte încheiate şi semnate cu UE. Nu poţi cere bani fără să se vadă concret ce sume vin de la finanţator (n.r. UE), cât anume de la bugetul statului şi cât este partea de cofinanţare de 2%!  Vrea cumva primăria Giurgiu să dea jos asfaltul de pe trotuare şi să pună pavele?
În acea conferinţă de presă a primarului Nicolae Barbu s-au spus numai minciuni. În rest, orice şef de partid care vrea să vină la mine este bine primit în biroul meu, bineînţeles dacă timpul îmi permite acest lucru când solicită el”, a conchis preşedintele CJ, Vasile Mustăţea.
Heliade CĂLIN

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.