Am ținut să vin la conferința de presă a PNL, a declarat  vineri, 12 decembrie, președintele Consiliului județean,  Vasile Mustățea, pentru a lămuri ce se întâmplă la Spitalul Județean de Urgență (SJU) unde lucrurile au degenerat în ultimele zile, dar și pentru că mi s-au adus în conferința de presă a PSD acuzații nefondate de către Răzvan Cuc și Nicolae Bădălău.

”Am fost acuzat că am comis o crimă când l-am înlocuit pe consilierul județean Andrei Ovidiu din Consiliul de Administrație (CA) al SJU! După părerea mea, a declarat Vasile Mustățea, am impresia că el este Comisarul Catani, întrucât pesediștii consideră că fără el în Comisia de examinare a celui care trebuie ales managerul spitalului astfel de examene nu pot fi corecte! Am venit să lămuresc lucrurile pentru care am suspendat concursul de manager, iar această suspendare nu are nicio legătură cu schimbarea lui Andrei Ovidiu. Concursul a fost suspendat întrucât s-au încălcat două articole de lege atunci când s-a scos la concurs postul. Legea spune că la concurs pot participa doar absolvenții facultăților din domeniul medical sau juriști și nici de cum orice absolvent de facultate. Legea nr. 95/2006 a fost modificată de Parlament, și s-a introdus un amendament la articolul 179, alineatul 1, teza 2, în care se spune că Consiliile de Administrație au obligația de a contracta experți externi pentru a realiza evaluarea candidaților la postul de manager. C.A. al SJU nu a ținut cont de aceste prevederi și nu a respectat procedurile legale, nu a selectat pe nimeni pentru acest lucru pentru că nici nu există acest corp de experți externi. În această situație am contactat Ministerul Sănătății și mi s-a spus că a retrimis legea în Parlament pentru a fi modificată, iar amendamentul menționat va fi scos. Până când legea se va soluționa în Parlament toate concursurile au fost sistate de Ministerul Sănătății. Deci, eu n – am făcut nimic altceva decât să aduc la cunoștința CA al SJU Giurgiu că trebuie să suspende concursul. Practic nu puteam să permit să se încalce legea, ăsta este motivul real și nu cel invocat de liderii PSD”.

În altă ordine de idei, a mai menționat președintele CJ, Vasile Mustățea, luni 8 decembrie, la ora 10.05, doamna prefect Nina Crișu mi-a trimis o adresă la doar 5 minute după încheierea ședinței de CA de la SJU prin care  sunt informat că a atacat hotărârea CJ în contenciosul administrativ. Atacarea respectivei hotărâri duce la suspendarea hotărârii prin care îl înlocuisem pe Andrei Ovidiu, iar până la soluționarea definitivă și irevocabilă acesta rămâne membru al CA al SJU, ceea ce îmi confirmă încă o dată ideea că dânsul este garantul corectitudinii concursului, în fața PSD-ului! În plus, Nicolae Bădălău mă acuză că mi-am găsit 4-5 babuini cu ajutorul cărora manipulez CA al Spitalului, Consiliu din care fac parte și doi reprezentanți ai Guvernului în teritoriu! De fapt Doamna PIX și PSD –ul dorește să-și pună reprezentantul în funcția de manager, pe doctorul Ladislau Pick, și nu altcineva dorește să pună pe cineva anume! Deci, când Doamna Pix atacă hotărârea CJ în contencios mă întreb cine politizează SJU Giurgiu?  PNL –ul sau PSD –ul?!

Heliade CĂLIN    

1 COMENTARIU

  1. Probabil că dl.Mustățea și-a adus aminte de o reclamă despre mixerul ARGIMIX,când la un moment dat cumpărătorul,actorul Radu Zaharescu,zicea ceva de genul”Vreau să cumpăr Argimix/Nu aveți cumva un pix?”,chipurile să semneze imediat actele (se putea lua și în rate).După vorbă,după port,dl.Mustățea pare un om onest și blând,atunci de unde această pornire împotriva doamnei prefect s-o asemene cu o unealtă banală de scris?Sau vrea să-l imite pe un personaj celebru din București,mare specialist în porecle ,insulte și injurii la adresa celor care au altă părere?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.