Navaliștii giurgiuveni ai  prestigiosului șantier naval  SHIPYARD ATG Giurgiu, vor fi în această după amiază gazde ale   înalților invitați prezenți la ceremonia de botez  a 4  noi nave, a doua serie din cele 16/saisprezece nave de pescuit contractate.  Ceremonialul va avea loc pe platforma Șantierului Naval Shipyard ATG Giurgiu de la  ora 15.30. După  Ceremonia de Botez ale celor 4 nave de pescuit, complet echipate si testate  vor urma, așa cum ne declarau specialiștii Șantierului, probele de mare în portul Constanța,  beneficiarul fiind un armator din  FRANTA.

Tipul navelor

Navele sunt construite si echipate la cel mai înalt standard, în conformitate cu prevederile societății de clasificare si Regulile Bureau VERITAS (BV) pentru acest tip de navă, precum si prevederilor normelor franceze si europene. Navele, după cum ne spunea directorul  executiv al Șantierului, Adrian Patriche ,  sunt realizate pentru activitatea de pescuit pe toate mările și oceanele lumii. În privința dimensiunilor  si a clasei navelor putem da câteva date:  lungime maxima = 23,3 [m]; latime maxima = 8,0 [m]; inaltime de constructie = aprox. 15.5[m]; pescaj = aprox. 3.2 m;  deplasament = aprox. 170 [tone]; echipaj format din 8/opt personae (3/trei persoane permanent si 5/cinci persoane echipaj tehnic)

Destinația navelor

Navele sunt echipate si destinate pentru pescuit oceanic, avand magazie proprie de congelare rapida la minus 40 grade Celsius si magazie de stocare cu temperatura interioara de minus 20 grade Celsius. Societatea noastra a asigurat pana la aceasta data, precum si in toata perioada anterioara de activitate, plata la zi a drepturilor salariale catre cei aproximativ 450 de angajati si nu inregistreaza nici o datorie catre administratia locala sau bugetul de stat, toate platile fiind efectuate la zi. Pentru derularea acestui Contract societatea noastra a angajat peste 100 persoane, calificand la locul de munca in diferite meserii (constructor naval, tubulator, vopsitor, sablator) peste 80 din persoanele nou angajate.  Evenimentul de astăzi se datorează în principal directorului general al  Șantierului , Teodor Ghe. APOSTOL, cel care a crezut în relansarea în municipiu a acestei activități dispărute la un moment dat din nomenclatorul profesiilor din județul Giurgiu. La acest deosebit eveniment este așteptat premierul Victor Ponta , alături de alte personalități ale Guvernului României, primul ministru fiind  prezent și la una din ultimile lansări la apă ale navelor construite în acest Șantier.  (Florian T.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here