În perioada 31.10 – 02.11.2014, atât la nivel naţional cât şi în judeţul Giurgiu, au fost organizate şi desfăşurate activităţi specifice în scopul reducerii riscului rutier în transporturile publice de persoane, precum şi sancţionării faptelor de nerespectare a normelor legale privind efectuarea transportului public rutier. Acedst lucru nu s-a făcut întâmplător ci pentru a preveni eventualele încercări de transport al votanților cu autovehiculele de la o urnă la alta.

La nivelul judeţului Giurgiu, acţiunile de control în trafic au fost organizate în sistem integrat, la acestea participând  30 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră (Serviciul Rutier, Biroul Rutier de la Poliţia Municipiului Giurgiu, Formaţiunile Rutiere Bolintin Vale şi Mihăileşti) şi 9 lucrători din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier..

Controalele, desfăşurate pe principalele drumuri naţionale şi europene, cunoscute cu valori ridicate de tranzit şi risc rutier, au vizat în principal verificarea legalităţii transportului rutier public, existenţei şi valabilităţii documentelor de licenţiere sau autorizare, respectării corespondenţei între numărul de pasageri şi numărul maxim de locuri pe scaune prevăzute în documentele de clasificare, respectiv înmatriculare, controlul stării tehnice a vehiculelor, în susbsidiar urmărindu-se constatarea şi sancţionarea celor mai frecvente încălcări ale normelor rutiere care sunt generatoare de risc rutier.

Controalele şi filtrele rutiere au fost efectuate cu preponderenţă pe Drumul Naţional 5, în zona localităţilor Daia şi Adunaţii-Copăceni, pe Drumul Naţional 6 în zonele Mihăileşti şi Ghimpaţi, pe Drumul Naţional 41, în zona localităţilor Greaca şi Hotarele, pe Drumurile Naţionale 5C, 61 şi Drumul Judeţean 601 în zona Bolintin Vale. Cu această ocazie  au fost controlate peste 240 de autovehicule, fiind  aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 250.000 lei. Totodată au fost dispuse 5 imobilizări de autovehicule şi retras un certificat de înmatriculare. Cele mai multe sancţiuni contravenţionale (59) au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 105/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 20 pentru nerespectarea graficelor de circulaţie, asta însemnând transportul mai multor persoane decât numărul de locuri înscris în certificatul de înmatriculare, efectuarea transportului public de persoane fără eliberarea de legitimaţii de călătorie persoanelor transportate. Patru sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă.

În ziua de 1 noiembrie, în jurul orei 16.00, pe Drumul Naţional 6, a fost depistat un conducător auto din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism cu 8+1 locuri, efectuând transport public de persoane în regim de taxi, fără a deţine autorizaţie de transport, poliţiştii sancţionându-l cu  amendă în valoare de 25.000 lei!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here