Imediat după instalarea sa în funcţia de director al Teatrului Valah, Mircea M. Ionescu a pus la punct o strategie pentru a face, din nou, teatrul atrăgător pentru giurgiuveni. Una din ideile puse deja în practică – o premieră la Giurgiu – este introducerea sistemului de abonamente la spectacol. Doritorii au la dispoziţie acum două tipuri de abonamente: “Premiera”, în valoare de 60 lei, abonament ce permite vizionarea a 4 premiere şi 2 spectacole în reluare, şi “Full”, în valoare de 90 de lei, ce va permite posesorului intrarea la toate piesele de teatru din perioada 15 septembrie – 31 decembrie 2010.

Cei care vor achiziţiona aceste abonamente, dar şi ceilalţi iubitori de teatru din Giurgiu, vor avea ce să vadă în această stagiune, ce începe “în forţă” din 15 septembrie. Atunci, Teatrul Valah Giurgiu îşi va deschide stagiunea cu premiera piesei “D’ale Carnavalului”, de I.L. Caragiale. Programat la ora 19.00, spectacolul va avea loc în Sala Mare a Teatrului. Distribuţia cuprinde actori renumiţi din Bucuresti, precum şi artişti ai teatrului giurgiuvean: Adriana Trandafir, Magda Catone, Mihai Ciucă, Ovidiu Cuncea, Andrei Duban, Eduard Adam, Nicolae Botezatu, Livius Rus, Vasile Toma. Regizorul spectacolului este Dan Tudor. Cea de-a doua reprezentaţie a acestei piese va avea loc în data de 17 septembrie, la ora 19.00, tot în Sala Mare a Teatrului.

Două zile mai târziu, vineri, 17 septembrie, giurgiuvenii sunt invitaţi din nou la teatru; de data aceasta, de la ora 17.00, în Sala Mică, va avea loc premiera piesei “D-l Goe”, de I.L. Caragiale, în regia lui Florin Antoniu. Distribuţia îi cuprinde pe: Giulia Ionescu, Delia Hrişcu-Badea, Gabi Munteanu, Katy Balca, Mihaela Olar, Marcel Costea.

JGR