download11Un primar bine  intenţionat ne-a atras atenţia că miercuri 3 septembrie Instituţia Prefectului urma să organizeze pe la ora 11:00, o întâlnire între prefectul judeţului, doamna Lavinia Carmen Crişu şi primarii din judeţ. Am fost surprinşi de această discreţie nejustificată cu atât mai mult cu cât presa locală fusese invitată de fiecare dată la întâlnirile dintre prefect, primari şi secretarul de stat Valentin Iliescu. Din aceste considerente ne-am deplasat la  Prefectura Giurgiu pentru a afla motivul omisiunii de a invita presa la această întâlnire. După câteva momente de aşteptare au apărut şi colegi de la alte publicaţii (on line). Ne-am bucurat când i-am văzut, crezând că, ai noştri colegi vor da dovadă de solidaritate de breaslă,  şi, ca şi noi, vor dori să afle motivul pentru care nu au fost invitaţi la întâlnirea dintre prefect şi primarii comunelor din judeţ. Din păcate nu a fost aşa cum am sperat.
Ei veniseră,  tot neinvitaţi,  numai  pentru a adresa întrebări legate de OUG 55 şi OG 28. Sosiţi acolo  oare tot dintr-o întâmplare? Fără a mai lungi ”vorba”, iată care a fost motivarea prefectului, Nina Lavinia Crişu, privind  interzicerea accesului presei la  întâlnirea cu primarii: deoarece în cadrul întâlnirii cu primarii urma să aibă loc discuţii pur tehnice pe marginea celor două ordonanţe de guvern“.  În legătură cu dizertaţia făcută de doamna prefect prin care a răspuns întrebărilor jurnaliştilor prezenţi,  privind cele două ordonanţe (OUG 55 şi OG 28 modificat cu OG 30) nu ţinem neapărat să vă plictisim deoarece are grijă Antena 3 să ne intoxice cu măsurile cu caracter  reparator emise de „minunatul” guvern Poanta.
Ne întrebăm de pe acum oare care va fi poziţia Antenei 3 faţă de PSD dacă într-o situaţie ipotetică, Ponta va ieşi preşedinte, dar  nu-l va graţia pe Dan Voiculescu?
În concluzie am înţeles că doamna prefect s-a întâlnit cu primarii ca să-i lumineze la minte, de parcă ei n-ar fi  înţeles cum stă treaba cu traseismul politic şi cu minunile de pomeni electorale care vin prin Ministerul Dezvoltării. Aceeaşi persoană ce ne vânduse pontul cu şedinţa  a concluzionat sec: Domnule, dragă,  oare cât de idioţi ne-or considera ăştia?
E ca şi cum noi nu am şti că minunea asta de Ordonanţă de Urgenţă are valabilitate numai 45 de zile şi ce-şi zic ei: îi momim pe primăraşii ăştia cu câteva pomeni şi ceva promisiuni, sar în barca noastră, ne facem treaba cu ei, după care sunt la mâna noastră pentru că nu mai pot pleca din partidul în care s-au înscris. Că dacă vor să mai plece îşi vor pierde mandatul! Sau, mai există varianta românească, a  formei voalate de şantaj, pe criteriul stanilist” cine nu este cu noi e împotriva noastră! I-am sugerat persoanei bine intenţionate ca mai bine, toate aceste lucruri, să i le spună doamnei prefect. Cert este că după câteva explicaţii în favoarea scopului întâlnirii de miercuri, prefecta Lavinia Crişu a solicitat un fel de drept la replică publicaţiei noastre, vinovată,  la fel de tare ca şi directorul acesteia, că i-ar fi interpretat în mod fals, ba chiar rău intenţionat, decizia de a nu invita presa la această întâlnire cu primarii din teritoriu. În consecinţă şi noi şi participanţii la şedinţa  de miercuri, am plecat de acolo mult mai luminaţi. O dâră strălucind puternic, ca o aură, se putea vedea deasupra tuturor  celor ce părăsiseră, doar cu câteva momente înainte, sala de şedinţă a Prefecturii.
I.C.Mandu