Anul acesta se împlinesc 180 de ani de la înfiinţarea, la Giurgiu, a funcţiei magistratului, primarul din acea vreme. La 1830, imediat după încheierea Războiului ruso-turc, atunci când Raiaua Giurgiu a revenit Ţării Româneşti, spre sfârşitul anului s-au organizat alegeri şi, începând cu 1 ianuarie 1831 şi-a intrat în funcţie primul magistrat al oraşului Giurgiu, Alexandru Marişevschi.

În seria acţiunilor care marchează aniversarea din această lună este inclusă şi deschiderea porţilor Primăriei pentru toţi cei care doresc să o viziteze. Începând cu 21 noiembrie, în fiecare duminică, între orele 10 – 13, grupurile de vizitatori dornici să treacă pragul instituţiei sunt conduse prin sediu de o persoană din Executivul Primăriei care le arată tot ce este important (holul cu distincţii şi trofee, un birou obişnuit, punctul de comandă al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi atelierele de proiectare de la ultimul nivel).

Conducerea Primăriei speră că informaţiile despre activitatea curentă a instituţiei, dar şi despre istoricul acestei clădiri, despre lucrările pe care municipalitatea le-a executat pentru punerea în valoare a vechiului Cămin de Ucenici şi completarea lui cu o clădire geamănă în prelungire, vor stârni interesul vizitatorilor.

Deocamdată s-a stabilit un program duminical, pe parcursul a trei ore, durata unei vizite fiind de aproximativ o oră, dar, în timp, se vor putea aduce modificări acestui program, astfel încât să se răspundă cât mai bine solicitărilor din partea celor dornici să viziteze Primăria în timpul liber.

D.C.