IMG-20170328-WA0000Autovehiculele parcate neregulamentar, pe arterele principale ale municipiului, fumatul în locuri interzise, mâncatul de seminţe sau aruncatul gunoiului oriunde dar numai în tomberon, nu, dar, nu în ultimul rând, nerespectarea hotărârii de consiliu local privind creşterea şi deţinerea câinilor de domiciliu în municipiul Giurgiu, au fost cele câteva acţiuni derulate de poliţiştii locali, în special în zilele de sfârşit de săptămână.

„De data aceasta, la ultima noastră acţiune, ne-am axat, în mod special, pe respectarea  regulamentului de creştere şi deţinere de câini de domiciliu. Am vizat obligativitatea proprietarului animalului de companie, aflat la plimbare, de a avea asupra sa carnetul de sănătate al animalului, măturică, făraş şi pungă pentru colectarea dejecţiilor câinelui”, ne-a declarat directorul adjunct al Direcţiei Poliţiei Locale Giurgiu, Mihăiţă Penciu.

Cum era de aşteptat, majoritatea celor prinşi în neregulă au susţinut că nu au cunoştinţă de aceste prevederi, cu toate că regulamentul este în vigoare încă din anul 2014! Motivul nu a „ţinut” în faţa agenţilor, astfel că au fost date un număr de şapte sancţiuni (patru avertismente şi trei amenzi în valoarea totală de 1.250 lei).

Cât priveşte fumatul în locuri interzise, poliţiştii locali au sancţionat elevi care fumau în unităţile de învăţământ (cinci asemenea sancţiuni – un avertisment şi patru amenzi în valoare de patru sute de lei), dar şi persoane care fumau în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu (şase amenzi, în valoare de şase sute de lei). De asemenea, doi părinţi ce nu şi-au putut ţine în frâu pofta de a aprinde o ţigară în spaţiul de joacă unde îşi supravegheau copiii s-au ales, la rândul lor, cu amenzi de câte o sută de lei fiecare. Nu au fost iertaţi nici agenţii economici care au permis fumatul în spaţiile închise ale teraselor, vizaţi fiind în special deţinătorii de cafenele adiacente Teatrului „Tudor Vianu”, acestora aplicându-li-se un număr de trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.100 lei, dar şi un avertisment.

 „Spărgătorii” de seminţe au fost şi ei în colimatorul poliţiştilor locali, trei asemenea indivizi alegându-se cu amenzi de câte trei sute de lei, iar alte trei persoane, cărora le-a fost lene să îşi depoziteze gunoiul la tomberon, pe lângă curăţenia pe care au trebuit să o facă, mai au acum de plată şi amenzi de câte trei sute de lei.

În total, pentru toate neregulile constatate, au fost aplicate un număr de 50 de amenzi, în valoare de 19.410 lei, dar şi zece avertismente scrise, fiind legitimate un număr de 77 de persoane.

(O.C.)