La data de 15.02.2013, ora 09.30, poliţişti din cadrul Poliţiei oraş Bolintin Vale, au depistat în zona fostului C.A.P., din oraşul Bolintin Vale, pe D. M., de 22 ani, din oraş Bolintin Vale, judeţul Giurgiu şi B. V. N., de 25 ani, din comuna Răscăieţi, judeţul Dâmboviţa, care distrugeau un stâlp din beton armat, fără conductori electrici, ce făcea parte din reţeaua electrică dezafectată a fostului C.A.P. şi care aparţine unei societăţi de distribuţie a energiei electrice din localitatea Bolintin Vale. La faţa locului s-a deplasat şi un reprezentant al societăţii, proprietară a stâlpului, care urmează să comunice prejudiciul cauzat.  Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii tentativei la furt calificat şi distrugere.

Sambata 16 februarie, ora 22.30, poliţiştii Postului de Poliţie Putineiu, au depistat pe H. M., de 32 ani, din localitate, care transporta cu o roabă mai multe  obiecte metalice, cu intenţia de a le valorifica adoua zi  la un centru de colectare fier vechi de pe raza municipiului Giurgiu.

Din cercetări a rezultat că bunurile au fost sustrase din anexa locuinţei de vacanţă a vecinei sale G. G., de 64 ani, prejudiciul de circa 2.000 lei, a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.  Suspectul este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Si tot sambata, poliţiştii Secţiei nr.7 de Poliţie Rurală Băneasa, Postul de Poliţie Băneasa, au fost sesizaţi prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, de M. G., din municipiul Bucureşti că, în perioada 07.01-16.02.2013 persoane necunoscute, i-au sustras din curtea locuinţei de vacanţă, din comuna Băneasa, judeţul Giurgiu, materiale de construcţii şi bunuri în valoare de aproximativ 2000 lei.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate au fost identificaţi principalii suspecţi, N. F. C., de 22 ani, N. D. D., de 31 ani şi G. A. N., de 56 ani, toţi din comuna Băneasa, judeţul Giurgiu, care au pătruns în curtea locuinţei părţii vătămate şi au sustras 5 plase de armare din fier beton, 3 stâlpi de fundaţie cu etrieri din fier beton, 4 bare din fier beton, cablul electric de alimentare a hidroforului, o pompă de apă şi circa un metru cub de cherestea. Suspecţii sunt  cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

A venit si ziua de duminica 17 februarie, zi in care oamenii se odihnesc, dar nu si hotii. Pe la ora ora 08.15, ofiţerul de serviciu al Poliţiei Municipiului Giurgiu a fost sesizat de o patrulă mobilă din cadrul Poliţiei Locale Giurgiu, că a surprins două persoane în timp ce încercau să sustragă tablă de pe acoperişul unei magazii metalice, aflată pe str. Digului din Giurgiu.  Poliţiştii au identificat suspecţii,  B. A., de 38 ani şi S. M., de 19 ani, ambii din Municipiul Giurgiu având asupra lor 7 (şapte) bucăţi foi tablă, cu dimensiunea de 2,15m. x 1,10m.. În continuare se efectuează cercetări cu privire la stabilirea părţii vătămate, totodată întocmindu-se acte premergătoare sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de la furt calificat.