Atenţie conducători auto! Condiţiile meteorologice nefavorabile (ceaţă, precipitaţii sub formă de ploaie, polei şi zăpadă) din cursul acestei zile pot îngreuna circulaţia rutieră pe anumite drumuri din judeţul Giurgiu, în special pe drumurile judeţene şi comunale.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu acţionează cu 21 de echipaje, formate din 54 poliţişti (rutieri şi ordine publică) şi 21 de autospeciale de poliţie pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor rutiere, activităţile fiind conduse de şeful Serviciului Rutier, sub coordonarea adjunctului şefului inspectoratului.

La nivelul judeţului Giurgiu, sâmbătă 12 ianuarue la ora 14.00, nu există drumuri europene, naţionale sau judeţene pe care circulaţia să fie  întreruptă sau restricţionată.

Pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti se circulă în condiţii de iarnă.  Carosabilul este umed sau acoperit cu zăpadă frământată pe anumite drumuri sau porţiuni din acestea, motiv pentru care, încă de la căderea primilor fulgi de zăpadă, poliţiştii le-au reamintit şoferilor că au obligaţia legală de a echipa autovehiculele cu anvelope de iarnă atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, poliţiştii i-au sfătuit pe conducătorii auto să manifeste prudenţă sporită, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum, care să nu depăşească 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora. De asemenea, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească, cu precădere, frâna de motor.

Recomandăm celor care urmează să pornească la drum să se intereseze dinainte în privinţa stării drumurilor pe care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă. De asemenea, poliţiştii recomandă respectarea indicaţiilor agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei    echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

Poliţiştii rutieri recomandă în continuare prudenţă, deoarece  în urma  răcirii vremii din cursul nopţii, drumurile se pot acoperi cu gheaţă sau polei.  De precizat că 12 utilaje de deszăpezire au intervenit în permanenţă de la începerea căderii zăpezii pentru curăţarea şi împrăştierea de material antiderapant în zonele de risc, reuşind să menţină toate drumurile de pe raza judeţului Giurgiu practicabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here